Водіям придумали нове покарання

У соцмережах з’явилося фотографія автомобіля з декількома номерами на багажнику. Серед користувачів відразу виникла суперечка: чи можна вішати більш одного знака на свою машину.

Бажання виділитися з потоку на дорозі виникає у багатьох автомобілістів. Ми проконсультувалися з київськими правоохоронцями і розібрався, що буде власнику за такий креатив.

За Правилами дорожнього руху України на автомобілі повинен бути тільки один знак – офіційно зареєстрований. У разі порушення власника авто чекає покарання. Поліція може оштрафувати на 170 гривень.

Таке покарання застосовують згідно 121 статті частині 6 Адміністративного кодексу України. По ній же водіїв штрафують і за інші порушення з номерними знаками. Наприклад, за невідповідність номера офіційним стандартам, за закритий або перевернутий знак.

«Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони повинні бути чистими і достатньо освітленими», – йдеться в Правилах дорожнього руху України.

Джерело kiev.informator.ua

Не пропустіть