Автоюрист назвав головний «гріх» українських водіїв, який доводить їх до біди

В якості ключових причин ДТП, в більшості своїй, називають швидкість і стан алкогольного сп’яніння. Не погоджуся з більшістю. Виходячи з багаторічної практики, вважаю, що основні причини – невірна самооцінка учасників дорожнього руху (будь то водій або пішохід) та низький рівень правової культури (знань ПДР). А наслідком необ’єктивної оцінки себе, своїх можливостей і знань є неправильна оцінка дорожньої обстановки. Підсумок – ДТП. Про це написала Автоюрист Олена Левчишин в ФБ.

«Дивлячись на статистику, зібрану аналітиками «Слова і Діла» за останні три роки, стає зовсім невесело …», – підсумувала вона.

Як повідомлялося, за даними порталу, за вісім місяців 2017 року Україні сталося майже 103 тис. ДТП, це близько 420 аварій в день. При цьому смертність на українських дорогах залишається найвищою серед усіх країн Європи. У той же час, кількість дорожньо-транспортних пригод, в порівнянні з попередніми роками, – знизилося. Нагадаємо, в 2015 році відбулося 134 тис. ДТП, а в 2016-м сталося 158 тис. 776 аварій

Джерело autonews.ua

Не пропустіть