В Україні з’явився новий автомобільний бренд

В Україні з’явився новий автомобільний бренд Haval. Моделі цього китайського бренду відрізняються від родинних Great Wall так, ніби це преміальна лінійка китайської марки. Але в чому сама ідеологія цього бренду тоді не вистачило часу з’ясувати.

Як повідомив директор ТОВ «Богдан Індустрія» Борис Ткаленко, Haval – це дійсно окрема лінійка Great Wall. Але не преміальна, а позашляхова. Great Wall Motors має в своєму портфелі 4 бренди (незалежних). Great Wall – це легкові автомобілі та пікапи, HAVAL – позашляховики, WEY – преміальний бренд і ORA – електромобілі. Тому Haval – це виключно SUV, і окремий новий бренд, в якому немає загальних моделей з GW. І це – професійний SUV Brand. У всякому разі, так стверджують китайці.

За словами Ткаленка, позашляховики Haval можуть комплектуватися і преміальними опціями. І саме цей бренд стає зараз пріоритетним. У той же час, сам китайський виробник не проти, щоб автомобілі Haval і Great Wall продавалися в одних автосалонах. У них же не перетинається модельний ряд, а вони доповнюють один одного.

До кінця нинішнього року «Богдан Індустрія» планує відкрити автосалони Haval у всіх містах-мільйонниках. А протягом 3-х років дилерська мережа Haval повинна охопити всі обласні центри. Вимоги до дилерів прості: досвід роботи, наявність автосалону і СТО, команда професіоналів.

А ось виробництво або складання Haval в Україні поки не планується. Але в амбітних планах «Богдан Індустрії» за 5 років вивести марку Haval в ТОП-10 лідерів продажів в Україні. Серед основних конкурентів, в компанії бачать японські і корейські бренди.

Haval H2 пропонується в Україні з переднім або повним приводом. Мотор – один – 1,5-літровий бензиновий потужністю 143 к.с. КПП – 6-ст механічна або автоматична. Ціни стартують з 432 тис.грн.

Haval H9 пропонується в Україні тільки в повнопривідній версії. На вибір два 2-літрових силових агрегати – бензиновий потужністю 245 к.с. і дизельний потужністю 190 к.с. Трансмісія 8-ст автоматична. Ціни стартують з 969 300 грн.

За інформацією AUTO-Consulting, вже в цьому місяці намічено відкриття першого автосалону Haval під Києвом. Крім того, найближчим часом з’явиться New Haval H6.

Джерело:  autonews.ua


Не пропустіть