Стало відомо, чиї автомобілі повезуть на штрафмайданчик за новими правилами

Українців попередили, що їхні автомобілі повезуть на штрафмайданчик за новими правилами. Як передає Аutonews.ua, в Україні вже придумали нові правила евакуації автомобілів. Правда, поки немає відповідних нормативних актів.

Так, за неправильну парковку порушникам може загрожувати примусова евакуація машини. До такої міри паркувальні інспектори зможуть вдаватися тільки в трьох випадках:

якщо автомобіль порушує правила паркування;
коли водій відмовляється оплатити стоянку на майданчику;
за парковку на місцях для інвалідів.
Передбачено, що при евакуації неправильно запаркованої машини її місце розташування має бути обов’язково зафіксовано за допомогою фото- та відеозйомки, що послужить доказом провини її власника або користувача.

При цьому паркувальні інспектори зобов’язані повідомити про проведену евакуації у поліцію, вказавши при цьому держномер автомобіля-порушника, час його затримання, адресу та контактні телефони штрафмайданчика, на якому він буде зберігатися. Ці дані співробітники муніципальної служби зобов’язані розміщувати на інтернет-сайті виконавчого органу місцевої ради і передавати повідомлення про тимчасове затримання транспорту на мобільний телефон його власника або ж на його електронну пошту.

Забрати автомобіль зі штрафмайданчика можна буде тільки після оплати штрафу за порушення правил паркування, а також вартості послуг з його евакуації, транспортування та зберігання.

Адвокат Марина Сидоренко нагадала українцям, що в разі нанесення шкоди транспорту компенсувати збитки буде компанія, що займається евакуацією, або страхова компанія, у якій суб’єкт господарювання оформив відповідний поліс.

Нагадаємо, вже навесні в Україні подорожчають на 20-30 відсотків поліси ОСАЦВ. Відзначається, що базова ставка “автоцивілки” не зміниться. Поміняються тільки коефіцієнти та розміри страхових сум.

Глава асоціації “Страховий бізнес” В’ячеслав Черняховський заявив, що в нинішньому році приблизно на 30 відсотків збільшаться і максимальні розміри виплат постраждалим.


Не пропустіть