Питання «євроблях» вирішать за два тижні

На вирішення питання «евроблях» в Україні власники яких не скористалися періодом пільгової розмитнення і прострочили терміни транзиту, поліція здатна вирішити за два тижні. Такий прогноз зробив в ексклюзивному інтерв’ю Аutonews.ua Олексій Павловський, керівник ГО «Національна платформа безпеки руху», проектів PitBull і Артіль.

«Патрульні отримають повноваження зупиняти такі авто і “пробивати” їх з митних баз. І, таким чином, ситуація, що склалася змінитися за два тижні», – заявив він.

Павловський не виключив, що в рамках платформи Артіль буде вестися активне інформування водіїв нерозмитнених автомобілів, більш рішучі дії робитиме поліція.

«Я думаю, що поліція і сама успішно буде залучати водіїв нерозмитнених автомобілів, які знаходяться на території України з порушенням митного законодавства, виписувати величезні штрафи. Що стосується проекту Артіль, то це більше інформаційна платформа. І ми будемо намагатися нагадувати водіям нерозмитнених автомобілів про те, що прийшов час вирішити: розмитнити автомобіль або вивезти його в ту країну, з якої він був ввезений в Україну. Я вважаю, що ті пільги, які були надані водіям транспорту на іноземній реєстрації, – цілком прийнятні«, – сказав Павловський

Нагадаємо, що проект Артіль передбачає активну участь громадськості в затриманні порушників ПДР. І висока ймовірність, що модератори медійної платформи зіткнуться з величезною кількістю фотографій нерозмитнених машин, які нібито знаходяться на митній території України з порушенням термінів. Павловський не виключив, що частина цих фото все ж будуть опубліковані.

«Так, безумовно. Але не треба забувати, що є поняття транзиту, і на тих фото, які нам будуть надсилати, цілком можуть виявитися авто, які не порушували режим транзиту. Тому, тупо публікувати фото і дані «єврономерів» – не зовсім логічно. Поліція і сама з ними буде справлятися«, – резюмував активіст.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть