Експерти дали рекомендації, як уникнути викрадення автомобіля

Експерти розповіли про способи, за допомогою яких водії зможуть уберегти свою машину від викрадення. Про це повідомляє ТАСС.

Відзначається, що найпоширенішим способом від угону автомобіля є нанесення на машину аерографії і наклейок. Експерти відзначають, що машини з різними додатковими малюнками будуть виділятися з потоку машин, а значить такий транспорт можна швидше вичислити.

Також відмінним спосіб від угону транспорту буде “мітка”. Це невеликий брелок з електронним пристроєм, який приймає і передає сигнали в певному діапазоні частот. Такий пристрій необхідно носити з собою, без нього водій транспорту не зможе завести свій автомобіль.

Наступним способом експерти назвали ПІН-коди, які встановлюються на автомобілі. При запаленні транспорту водієві потрібно ввести код, який був раніше запрограмований.

За словами експертів, ще одним дієвим способом від викрадення транспорту є замок на рульове колесо або коробку передач. Він зазначив, що навіть недорогий замок буде ефективним способом автозахисту.

Від викрадень може врятувати і супутникова сигналізація. Для цього фахівці встановлюють в автомобіль невеликий приймач супутникових сигналів, який за допомогою GPS-сигналу передає інформацію про автомобіль диспетчерських пунктів. Диспетчер може не тільки відстежувати транспорт, але і заблокувати двигун в потрібний момент, закрити двері або викликати службу швидкого реагування.

Крім того, експерти запропонували водіям помістити в невидиме місце в машині GPS/GSM-маяк, які буде інформувати про місцезнаходження транспорту. Також можна звернутися до виробника транспорту для ознайомлення додаткових кроків, які можна ще зробити, щоб захистити саме цю марку автомобіля.

При цьому фахівці попереджають, що перед установкою засобів захисту на машину необхідно заздалегідь проконсультуватися з представником офіційного дилера або виробника, щоб не позбутися гарантії на авто.


Не пропустіть