Nissan Navara і Mitsubishi L200 отримають єдину платформу

Не встиг Nissan стати найбільшим акціонером Mitsubishi, як президент альянсу Renault-Nissan Карлос Гон озвучив плани по кооперації двох автовиробників, пише auto.mail.ru.

За словами Гона, наступне покоління пікапів Nissan Navara і Mitsubishi L200 будуть побудовані на єдиній платформі. Це дозволить значно знизити витрати на розробку і випуск автомобілів. При цьому Гон підкреслив, що Nissan Navara і Mitsubishi L200 будуть «різними продуктами, орієнтованими на різні ринкові сегменти».

Свого часу Карлоса Гона не дарма прозвали «вбивцею витрат», визнаючи його вміння заощаджувати буквально на кожній деталі, але у випадку з прийдешніми пікапами розробники не мають наміру випускати два повністю однакових автомобіля, що відрізняються один від одного лише емблемами. Обидва пікапа отримають самобутню зовнішність, так як, за словами Гона, кожен з них має своє коло покупців, які розраховують отримати той пікап, до якого вони давно звикли, а не клон іншого автомобіля.

У продажу пікапи наступного покоління з’являться тільки на початку наступного десятиліття. Такий довгий термін очікування пояснюється тим, що випускаються нині Nissan Navara і Mitsubishi L200 встали на конвеєр зовсім недавно: перший в липні минулого року, а другий в лютому цього. Не виключено, що у цієї парочки з’явиться і третій побратим – Renault Alaskan. В даний час французький пікап першого покоління, побудований на платформі Nissan Navara, готується до виробництва і надійде в продаж до кінця цього року. А ось чи з’явиться Renault Alaskan другого покоління на загальній платформі Nissan-Mitsubishi, буде залежати від того, наскільки добре приймуть покупці попередника.


Не пропустіть