Експерти розповіли водіям, чого чекати від цін на пальне

Введення Україною спеціальних мит на дизельне пальне та зріджений газ з Росії не вплине на кінцевих споживачів на АЗС, вважають аналітики компанії Pro-Consulting, пише УНІАН.

Відзначається, що кінцева ціна більшою мірою залежатиме від валютних коливань, а оскільки ситуація на валютному ринку України демонструє позитивну динаміку, то споживачам не варто очікувати підвищення цін.

«Враховуючи великі запаси пального, можна очікувати й зниження цін. Окремо варто відзначити, що нові мита можуть стимулювати вітчизняних виробників дизельного пального, а це у свою чергу призведе до зменшення російської частки на ринку і додатково наповнить бюджет України», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що мита торкнуться лише тієї частини трейдерів, які імпортують дизельне пальне та зріджений газ трубопроводом.

В цілому ж, нові мита покликані швидше привести в норму маржинальність поставки дизельного пального. Середня маржа на цьому ринку не перевищує 12 дол. за тонну. Водночас, маржа на поставки трубопровідним транспортом більш ніж в три рази вища і досягає 40 дол. за тонну.


Не пропустіть