Як електромобілі завойовують вулиці – вражаючі фото

Електромобілі все частіше зустрічаються на дорогах в різних куточках світу, але в деяких країнах їх присутність вже просто колосальна. Одним з таких регіонів є Нідерланди. Видання chargedevs.com опублікувало фотографії, зроблені на вулицях і паркінгах Амстердама – столиці і найбільшого міста Голландії. Вони наочно показують, як одна з розвинених країн Європи занурилася в електрифікацію транспорту.

Почати варто з того, що електромобілі зустрічають гостей Амстердама відразу ж по прибуттю – в аеропорту Схіпхол базується великий таксопарк, який використовує виключно електрокари: ще в 2014 році компанія закупила 167 ліфтбеків Model S і з тих пір регулярно поповнює свій гараж іншими EV. Крім “есок”, тут також є Model X, Nissan Leaf і Hyundai Kona. Заряджають ці машини в основному на спеціальній парковці, розташованій недалеко від аеропорту.

Схожа ситуація і з комерційною технікою, що здійснює пасажирські перевезення – крім легковиків, в аеропорт Амстердама пасажирів також возять понад 100 електричних автобусів (на даний момент це найбільший автопарк електробусів в Європі). Основа парку – голландські автобуси Citea, що володіють запасом ходу в 80 км (батарея – 170 кВтг).

Що ж стосується самого міста, то тут велика кількість “електричок” вражає ще більше. Гуляючи вуличками, можна зустріти Nissan LEAF, BMW i3, Smart, VW e-Golf, Renault Zoe і Hyundai Kona, а також плагін-гібриди Audi, BMW, Mercedes, Porsche і ін. Але особливо впадає в очі мікрокар Birò – це двомісна модель, яка користується величезною популярністю у голландців. Таку машинку випускають італійці (з 2009 року), на одному заряді вона проїжджає 70 км, чого цілком достатньо для міських умов. Зарядна інфраструктура для обслуговування всього цього “зеленого” достатку є – за деякими оцінками, в місті встановлено понад 3000 чарджерів.

Як бачимо, вже зараз Нідерланди зробили величезний крок у бік екологічного майбутнього, проте, це лише початок. Найцікавіше ще попереду, адже з 2030 року країна повністю заборонить продажу автомобілів, які працюють на викопному паливі.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть