Власників “євроблях” попередили про нововведення

В уряді заявлено про чергове спрощення процедури розмитнення автомобілів, зареєстрованих на європейських номерах. Про це заявив глава сервісного центру Міністерства Внутрішніх Справ України, а так само новоспечений глава Міністерства Інфраструктури Владислав Криклій під час свого останнього інтерв’ю.

Як пояснив Криклій, він вважає за необхідне зробити систему розмитнення так названих “євроблях” максимально простою, доступною і зрозумілою для українців, так як дана процедура і так відбирає у водіїв купу часу і нервів. Так само міністр пояснив, що спрощення формули розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, значно зменшить рівень корупції, і зробить неможливими будь-які спекуляції, можливі в даній процедурі.

“Ми готові на будь-які речі. Я особисто, взагалі пропоную, що необхідно взяти приклад з Грузії, щоб було – долар, два, або три за “кубик”, – заявив Владислав Криклій.

Міністрінфраструктури України пояснив, що саме в разі введення максимально простих і примітивних алгоритмів для процедури розмитнення, це відчутно зможе спростити життя українських водіїв, а так само заощадить гроші, бо не доведеться звертатися за допомогою до оцінювачів, які як відомо, за свої послуги просять зовсім не малі суми.

“Адже там, де починається важка калькуляція, відразу з’являється і корупція, та всілякі спекуляції, які, ясна річ, нашій країні зовсім не потрібні.”, – говорить про переваги потенційного нововведення міністр.

Проте, Владислав Криклій пояснив, що нову “просту” формулу буде досить важко ввести в дію, з точки зору Міністерства фінансів. Адже, як відомо, кошти від майбутніх плат, який будуть надходити в бюджет за рахунок водіїв, які проходять процес розмитнення автомобіля, вже враховані і розподілені. Ці гроші будуть інвестуватися в ремонт доріг, а так само в будівництво державних лікарень і клінік. Крім того, отримані від “розмитнення” автомобілів гроші підуть і на освіту.

Джерело akcenty.com.ua

Не пропустіть