Aston Martin продемонстрував двигун власної розробки вперше за 50 років (Відео)

Днями автовиробник випустив прес-реліз, в якому йдеться про те, що суперкар Aston Martin Valhalla буде комплектуватися новим 3,0-літровим V6 з подвійним турбонаддувом і гібридною складовою. Двигун має кодову назву TM01 в честь інженера компанії Тадек Марека, який працював в 1950-х і 60-х роках. У Aston Martin поки не публікують характеристики двигуна TM01, але раніше в мережі з’явилася інформація, що його потужність перевищить 1 000 к.с. В оголошенні компанії говориться, що ці специфікації з’являться тільки тоді, коли дебютує суперкар Valhalla – в 2022 році.

Силова установка має V-подібну компоновку, яка дозволяє розмістити турбіни уздовж між рядами циліндрів. Автовиробник повідомляє, що двигун важить менше 200 кг. А ось інформацією про гібридну складову нового мотора в компанії намагаються не говорити. Проте, автовиробник обіцяє, що «повний комплект стане найпотужнішим в лінійці Aston Martin».

Нагадаємо, що Aston Martin планує зібрати всього 500 одиниць Valhalla. Вартість кожного гіперкара складе близько 875 тис. фунтів стерлінгів або близько (890 тис. доларів США автомобіль буде оснащений антикрилом в задній частині фірми FlexFoil, яке може змінювати величину притискної сили, не змінюючи кут, на додаток до відсутності опору, турбулентності або шуму вітру.


Не пропустіть