Рідкісна поліцейська Ferrari 1962 року піде з молотка (Фото)

На продаж виставили єдине купе з тих часів, коли карабінери їздили на суперкарі.

У 60-х роках минулого століття поліцейські погоні в Італії були аж ніяк не рідкісною подією, і щоб відповідати рівню технічної підготовки криміналітету, правоохоронні органи країни почали активно пересідати на спортивні автомобілі. Найчастіше тоді ними використовувалися Alfa Romeo Giulia 1600.

Але були в Італії і куди більш просунуті «перехоплювачі». Деякі поліцейські, як то кажуть в описі історії цього суперкара, відвідували фірмові програми підвищення водійської кваліфікації Ferrari, які фірма організовувала в Маранелло. І одним з результатів цієї програми стала поява на службі поліції двох Ferrari 250 GTE.

Одне з них не дожило до наших днів – суперкар загинув при виконанні службових обов’язків. А ось друге, зібране в листопаді 1962 року, залишалося в строю шість років. Як стверджується, суперкар весь цей час перебував у відмінному стані не тільки завдяки регулярному техобслуговування у виробника, а й за рахунок водійської майстерності його тодішнього пілота Армандо Спатафорі.

Суперкар залишався на балансі правоохоронних органів до 1972 року, після чого відправився мандрувати по приватних колекціях. Ferrari 250 GTE Polizia зараз є, по суті, єдиним збереженим автомобілем в світі з такою біографією. Унікальності суперкару додає ще й повністю автентична амуніція – ліврея, маячок і сирена. Як заявляє дилер, який виставив машину на продаж – фірма Girardo & Co. – це єдиний в Італії приватний автомобіль, яким дозволено пересуватися в поліцейському вбранні. Нарешті, купе оснащене знаменитим 3,0-літровим V12, з яким його побратими виграли не одну гонку.

Ціну, за яку унікальне купе може змінити власника, дилер не повідомляє. В середньому Ferrari 250 GTE оцінюються на аукціонах в півмільйона євро, але з огляду на статус саме цього примірника, його вартість може обчислюватися семизначним числом.

Джерело motor1.com

Не пропустіть