У Канаді продають ГAЗ-21 «Вoлгa» з V6 від Toyota (Фото)

У Канаді виставили на продаж радянську Волгу ГАЗ-21 1966 року випуску з вельми цікавою історією. Ціну раритетного авто продавець не вказав – зараз він приймає заявки від всіх бажаючих. При цьому автор оголошення уточнив, що хоче покататися на машині мінімум до літа 2021 року.

Як уточнює автор оголошення, ця «Волга» 30 років служила в радянському посольстві в Бразилії. Після того як автомобіль був виведений з експлуатації, його повернули в Росію, де його відновили і модернізували.

Під капот цього ГАЗ-21 встановили V6 від пікапа Toyota Tacoma, а також нові деталі підвіски. Після таких нововведень седан став відрізнятися плавною їздою і здатний прискорюватися на шосе до 110 кілометрів на годину. Тоді ж в «Волзі» з’явився і кондиціонер.

Крім того, на автомобілі встановлена автоматична трансмісія, але власник не уточнив, чи була вона змонтована одночасно з мотором від Toyota або ж ще раніше.

Інтер’єр машини залишився практично оригінальним. Увагу привертають написи англійською мовою і розмітка спідометра в милях. На одометрі зафіксований пробіг 77 000. Тільки миль або кілометрів? Продавець зізнався, що сам не знає точної відповіді.

Також автор оголошення додав, що це точно така ж модель, яку подарували Юрію Гагаріну, коли він став першою людиною, яка підкорила космос. Крім того, такі чорні «Волги» довгий час використовувалися на службі в КДБ.


Не пропустіть