Renault зупиняє виробництво на знаменитому французькому заводі

Французька автомобілебудівна компанія Renault планує найближчим часом зупинити виробництво транспортних засобів на заводі в місті Флен-сюр-Сен, розташованому в 40 кілометрах від Парижа, повідомляє autocar.co.uk.

До 2024 року на майданчику розпочнеться переробка й модернізації автомобілів і акумуляторів, а складання машин буде перенесено на завод в місті Дуе (регіон О-де-Франс, Франція). Робочі пройдуть перепідготовку з метою працевлаштування понад 3000 осіб на новому заводі у Флену. В даний час на підприємстві випускаються Renault Zoe EV і Nissan Micra supermini.

Профспілка CFDT продовжує закликати Renault переглянути перенесення виробництва на інші заводи, відзначаючи, що майбутні електромобілі будуть проводитися за межами країни. Так, електромобіль Dacia Spring планують імпортувати з Китаю.

«Renault не може знищити виробничі потужності у Франції, користуючись при цьому державною підтримкою», – йдеться в заяві Французької демократичної конфедерації праці (CFDT).

Відзначимо, що Renault оголосило про 4600 скороченнях робочих місць у Франції в цьому році в рамках широкомасштабного плану економії витрат, ініційованого в зв’язку з рекордними втратами в першому півріччі в розмірі 7,3 млрд євро.


Не пропустіть