Байден пересадить американських чиновників на електромобілі

Президент США Джо Байден пообіцяв замінити парк автомобілів уряду США, що нараховує приблизно 650 000 машин, на електромобілі. Це робиться в рамках екологічної політики нової адміністрації і з метою збільшити урядові закупівлі американських товарів.

«Федеральний уряд володіє величезним парком транспортних засобів, які ми збираємося замінити електромобілями, виробленими в Америці американськими робітниками», – заявив Байден в ході виступу в Білому домі, передає Reuters.

Глава держави розкритикував існуючі в країні правила, які дозволяють закуповувати для чиновників випущені в США автомобілі, але фактично вироблені з іноземних компонентів. Байден пообіцяв закрити цю «лазівку».

Вартість заміни автопарку американського уряду може перевищити $ 20 млрд, відзначає видання. У 2019 американський уряд витратив на федеральні транспортні витрати $ 4,4 млрд.

В ході своєї передвиборної кампанії Байден обіцяв замінити парк автомобілів уряду США на електромобілі і створити 1 млн робочих місць в американській автомобільній промисловості.


Не пропустіть