Новий Logan в кузові універсал зловили на тестах (Фото)

У Мережі опублікували шпигунські знімки універсала на основі Dacia Logan 2022 року, який ймовірно отримає приставку Stepway, щоб підкреслити надійність.

Після того, як Volkswagen Group прийняла рішення просунути Skoda на елітний сегмент авторинку, Dacia залишилася останнім оплотом недорогих практичних машин в Європі. Седан Logan останньої генерації і суперміні Sandero стали дорожчими, ніж раніше, в зв’язку з додатковим обладнанням та сучасною основою, проте в цілому вони як і раніше досить бюджетні в ціні.

Однак для тих, хто потребує додаткової практичності з обмеженим грошовим запасом, Dacia працює над новим універсалом, який, схоже, замінить не тільки Logan MCV, але і мінівен Lodgy. З огляду на те, наскільки високий дах, і величезні розміри задніх дверей, чи не стане новинка зміною Dokker. Однак шпигунські фотографії показали, що це буде окрема модель.

Спійманий на замерзлому озері на півночі Швеції, прототип був наділений конфігурацією з правим рульовим колесом, в той час як тестова модель, виявлена ​​фотошпигунами ще в лютому, була з лівим кермом. Попередня тестова машина також виглядала трохи краще завдяки легкосплавними дисками замість чорних сталевих коліс без ковпаків. Барабанні гальма в задній частині говорять про бюджетність транспортного засобу, так як модель буде заснована на спрощеній варіації бази CMF-B Renault Clio.

Злегка відкрита передня решітка говорить про те, що ми, можливо, маємо справу з моделлю під маркою Stepway, що також пояснює присутність рейлінгів на даху. Коли маскування буде зняте, ймовірно, на колісних арках з’явиться пластикове облицювання і інші елементи, які зроблять універсал більше схожим на кросовер в дусі Sandero Stepway.

Чи буде новий універсал похідним від Stepway, ще неясно, хоча це не сильно важливо, адже зміни носять категорично естетичний характер, без будь-яких механічних модернізацій. Dacia заявила, що дебют нової моделі відбудеться в 2022 році, а до середини десятиліття за нею приїде перша модель компанії C-сегменту – семимісний позашляховик Bigster.