GAC показав «молодіжний» седан розміром з VW Jetta (Фото)

Перший зразок цього автомобіля концерн GAC показав ще в листопаді минулого року на автосалоні в Гуанчжоу, але доведення і підготовка виробництва затягнулися. Тільки зараз седан під фінальною назвою GAC Trumpchi Empow повністю готовий і ось-ось з’явиться на китайському ринку. А для самої компанії він відкриває жанр молодіжних автомобілів в спортивному стилі.

У компанії GAC ще не було таких агресивних машин. Не дарма, до речі, седану присвоїли ще й окреме китайська назва «примарний леопард». За розмірами Empow схожий з сучасними моделями Volkswagen Jetta або Hyundai Elantra: довжина – 4700 мм, ширина – 1850 мм, висота – 1432 мм. Колісна база – значні 2736 мм, так що на задньому ряду тут просторо.

Базова версія має світлодіодні фари і 16-дюймові легкосплавні колеса. А ще в гамі відразу передбачена найдорожча версія з додатковим спортивним настроєм. Набір включає іншу решітку радіатора, нові бампери, спойлер на кришці багажника, круглі патрубки випускної системи, 18-дюкмові колеса і контрастний декор на кузові.

У салоні – об’єднані в єдину панель екрани приладів і медіасистеми, обидва діагоналлю 10,25 дюйма. Уже в базовій комплектації інтер’єр прикрашений контрастними вставками, хоча їх набір можна вибрати, є і вставки «під карбон». Велика кнопка запуску двигуна розташована по центру тунелю. Серед опцій є електропривід передніх сидінь і люк.

В основі лежить модульна платформа GPMA (Global Platform Modular Architecture), і це всього лише друга серійна модель на цій базі після кросовера Trumpchi GS4. Причому розробники не стали економити і відрядили «спортивному» седану незалежну задню підвіску, хоча привід тільки передній.

Першою на ринок виходить базова версія з турбомотором 1.5 T-GDI, який має безпосереднє уприскування і видає 177 к.с. і 270 Нм. В пару йому йде тільки семиступінчастий “робот” з двома мокрими зчепленнями. Паспортний час розгону до «сотні» – 6,95 с. Але в планах є версія з дволітровим турбомотором, а також гібридна модифікація.

Седан GAC Trumpchi Empow має досить демократичну ціну: від 15300 доларів. Але про експортні плани в компанії поки не заявляли.


Не пропустіть