Представлений перший кросовер ЛАЗ-695, як конкурент «дешевого» VW Taos (Фото)

Компанія ЛАЗ, що базується у Львові, відома своїми автобусами. Однак сьогодні вона перебуває у вкрай жалюгідному стані. Корпуси автозаводу вже почали зносити, а саме підприємство скоро зникне. Змінити ситуацію, що склалася здатний повний перегляд сфери діяльності. Точніше, відмова від випуску автобусів і запуск виробництва легкових автомобілів.

Зокрема, зміна концепції повинна привести до появи першого повноцінного паркетника. Незважаючи на те, що це не більше ніж припущення, незалежний дизайнер представив серію рендерів, які показують зовнішність нового кросовера ЛАЗ-695 2021-2022.

Представлена ним новинка відрізняється компактними розмірами і дизайном, стилізованим під моделі Volkswagen. Настільки виражена схожість наштовхує на думку, що новинка від ЛАЗ може базуватися на німецькій платформі MQB. Відповідно, під капотом даного кросовера, можливо, розмістять 1,4-літровий турбований двигун, який використовується на багатьох моделях бюджетних моделях марки Volkswagen. Його максимальна потужність в залежності від версії досягає 125 або 150 к.с. У першому випадку агрегат поєднується з 6-ступінчастою механічною КПП, у другому – з 7-діапазонним «роботом».

Незважаючи на заявлену схожість, новий кросовер ЛАЗ відрізняється рядом унікальних рис. Перш за все, це стосується переднього бампера в який дизайнер вмонтував 2 широких повітрозабірника, злегка поглиблених всередину. Також представлена ​​модель виділяється високим кліренсом, що побічно свідчить на користь непоганих позашляхових якостей. Корма у даної новинки теж стилізована під моделі Volkswagen. Але на відміну від них, у кросовера ЛАЗ ззаду розташовані стандартні ліхтарі великого розміру.

Крім зазначеного турбомотора кросовер ЛАЗ-695 2021-2022 може отримати наддувний агрегат об’ємом 1 літр. Його максимальна віддача досягає 116 к.с. Даний двигун вже встановлюється на T-Roc і Taos – дві порівняно недорогі новинки Volkswagen. Відповідно, цілком ймовірно, що такий агрегат може з’явиться на недорогому кросовері ЛАЗ.

Джерело naavtotrasse.ru

Не пропустіть