Компанії Subaru і Toyota зупиняють свої заводи в Японії

Через дефіцит електроніки японським маркам доводиться переглядати виробничі плани на вересень поточного року.

Автовиробники Subaru і Toyota внесуть корективи в робочий графік своїх заводів в Японії. У випадку з маркою Subaru виробництво буде тимчасово зупинено на всіх японських підприємствах на 4 робочих дня, починаючи з вівторка, 7 вересня. Що стосується компанії Toyota, то їй доведеться закрити двері 15 домашніх заводів протягом вересня: в результаті такого заходу марка випустить на 140 тис. машин менше запланованого.

З 7 по 10 вересня включно компанія Subaru зупинить конвеєр свого підприємства в префектурі Гумма, яке займається складанням різних автомобілів, і завод в селищі Оїдзумі, де випускають двигуни і трансмісії. Чи зачепить дане рішення підприємства в інших країнах, поки немає інформації.

Раніше в нинішньому році компанії Toyota вдавалося підтримувати звичний темп виробництва, незважаючи на дефіцит електронних комплектуючих, який вдарив по автопрому. Все завдяки великим обсягам запчастин, які марка почала запасати після аварії на атомній електростанції в Фукусімі 10 років тому. Однак тепер і бренд Toyota оголосив про брак комплектуючих і зниженні глобального виробничого плану на 40%. Крім дефіциту, на даний вплинуло і зростання кількості випадків захворюваності коронавірусу в Південно-східній Азії.


Не пропустіть