Компанія Toyota випередила GM за обсягом продажів в США

Якщо у General Motors найпопулярнішими на американському ринку залишаються пікапи, то у Toyota найбільш продаваними за 9 місяців 2021 року стали кросовер Toyota RAV4 (313 тис. прим.) і седан Toyota Camry (257 тис. прим.).

На авторинку США сталося сенсаційне статистичне явище. За підсумками трьох кварталів поточного року лідером в корпоративному рейтингу продажів зайняла марка Toyota, змістивши концерн General Motors з невеликою перевагою: Toyota продала тут 1 858 000 нових автомобілів, в той час як у GM результат склав 1 777 000 авто. Тим часом, якщо Toyota за 9 місяців зуміла збільшити обсяг продажів на 27,9% відносно 2020 року, то GM наростив попит лише на 0,1%.

Виною тому стілець дефіцит напівпровідникових чіпів, до якого Toyota виявилася готова краще за інші автомобільні компаній. Згідно з прогнозами експертів якщо перевага японського автовиробника збережеться в четвертому кварталі, то 2021 рік стане переломним для ринку Сполучених Штатів, оскільки GM безумовно став лідером тут за обсягом реалізацій майже 90 років.


Не пропустіть