Позбавте себе проблем: рейтинг автомобілів, які краще не купувати

Оприлюднено новий щорічний рейтинг щодо надійності автомобілів. Підбірку зроблено на основі опитування водіїв.

Рейтинг склало авторитетне видання Consumer Reports.

Згідно з ним, лідирує у списку автобрендів – Lexus. На другому та третьому місцях за надійністю – Mazda та Toyota. Замикають ТОП-5 – Infiniti та Buick. Дещо менш надійні: Honda та Subaru. Tesla перебуває на 27 сходинці.

Примітно, що укладачі рейтингу видалили рекомендації щодо 12 моделей авто у зв’язку з проблемами щодо надійності. Серед них: Chevrolet Bolt, Hyundai Santa Fe, Jeep Gladiator, Buick Enclave, Nissan Rogue (X-Trail), хетчбек Toyota Corolla.


Тоді як надійність, на переконання Consumer Reports, зросла у 22-х моделей автовиробників Acura, Chevrolet, Ford, Honda та Volkswagen. Тож рекомендують такі моделі: Acura MDX, Acura RDX, Acura TLX, Audi Q7, BMW X3, Chevrolet Blazer, Chevrolet TrailBlazer, Chevrolet Traverse, Ford Bronco Sport, Ford Mustang Mach-E, Ford Ranger, Genesis G70, Honda Odyssey, Honda Passport, Infiniti. QX50, Kia Niro EV, Nissan Rogue Sport, Ram 1500, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport та Volkswagen Jetta, а також Volvo XC60.

Цьогоріч експерти зібрали дані від власників понад 300 тисяч авто 2001-2021 року випуску. Для отримання рекомендації Consumer Reports автомобіль мав набрати доволі високий загальний бал у кожній окремій категорії. Дані про надійність авто експерти збирали шляхом онлайн-анкет. Респонденти мали розповісти про проблеми, з якими стикалися упродовж року, користуючись авто. Йдеться про 17 аспектів, у тому числі: робота двигуна, трансмісії, електроніки, стан кузова, лакофарбового покриття, оздоблення салону машини.

Джерело apostrophe.ua

Не пропустіть