Створено перший у світі бойовий бульдозер (Відео)

Caterpillar – дуже відома фірма по виробництву будівельної техніки високого класу, пише profidom.com.ua

І, ось, компанія створила перший в світі бойовий бульдозер під романтичною назвою Doobi, що на івриті означає «Плюшевий ведмедик».

Це величезне броньоване чудовисько, в якому конструктори звели воєдино всі напрацювання і гідності його побратимів, створених раніше, врахували похибки їх роботи і усунули виявлені недоліки.

Неймовірний за габаритами і технічними характеристиками бульдозер D9R був створений спеціально для бойового інженерного корпусу армії Ізраїлю.

Армія Ізраїлю зробила спецзамовлення компанії Caterpillar на створення такого бульдозера, який міг би з гідністю витримувати не тільки снайперський вогонь, але і підриви на мінах. Це дозволило б використовувати ці бульдозери у військовій інженерії під час бойових операцій, скоротивши їх втрати.

Бульдозер Caterpillar D9R випускається зі знімним навісним обладнанням – відвалом об’ємом до 21,4 м3, що встановлюються спереду і керованим 4-ма гідравлічними приводами, і розпушувачем, який закріплюється ззаду.

У стандартну комплектацію цього бульдозера входять спеціальні відсіки і кріплення для зброї, камери для зберігання великого об’єму предметів військового призначення, особлива система протитуманного освітлення і система зв’язку.

Всі компоненти машини, в тому числі кабіна екіпажу, гідравлічна і електрична система двигуна, і навіть паливний бак повністю покриті бронею, що робить її абсолютно невразливою для противника.

Ця машина може захистити екіпаж від вибухів, шквального кулеметного або снайперського вогню на поразку. А пластинчаста броня, якою обшитий бульдозер, забезпечує непробивність пострілів з гранатомета (РПГ). Така складна і важка система захисту машини, в порівнянні зі своїм неброньованих побратимом, навантажили цей бульдозер майже на 14 тонн.

Кабіна D9R розрахована на 2-х чоловік: механіка і штурмана. Вона, також, обладнана спецзасобами зв’язку, засобами пожежогасіння, кондиціонером, системою очищення повітря і кисневими балонами.

Бульдозер D9R має досить значні габарити. Його довжина становить 8,1 м, ширина 4,5 м і висота – 4 м. У той час, як неброньована модель бульдозера D9 важить 48 тонн, броньований Caterpillar важить цілих 62 тонни. А потужність в 405 кінських сил і тягове зусилля в 725 кілоньютон забезпечує цій машині неймовірну міць.


Не пропустіть