У Києві почали вилучати авто з іноземною реєстрацією

В ДФС Київської митниці підтвердили, що в рамках спільних заходів з Національною поліцією вилучають автомобілі з іноземною реєстрацією.

Про це повідомили обласні управління Національної поліції і митниці у відповідь на численні звернення народного депутата Юрія Дерев’янка.

Так, глава МВС Арсен Аваков повідомив Дерев’янко, що за інформацією, викладеною народним депутатом, проводиться перевірка.

В ДФС Київської митниці поінформували, що Київська митниця здійснює спільні заходи з правоохоронними органами, в тому числі з Нацполіціей.

«Автомобілі з іноземною реєстрацією в період з листопада 2016 року по дату отримання Вашого звернення вилучалися митницею за протоколами про порушення митних правил, складених за статтею 485 Митного кодексу, санкції якої передбачають накладення штрафу в розмірі 300% несплаченої суми митних платежів», – йдеться в повідомленні Київської митниці. У додатку повідомляють про 4 вилучених автомобілях за період з 01.11.2016 року по 10.02.2017 року.

У той же час, на території Київської області з листопада 2016 року по теперішній час жодного транспортного засобу з іноземною реєстрацією вилучено не було, хоча відповідні рейди проводилися. Про це заявили в Головному управлінні Нацполіціі в Київській області.

У Головному управлінні Нацполіціі Харківської області заявили, що спільні рейди з ДФС в період з 1.11.2017 по 20.02.2017 не проводили. Відповідно, машини з іноземною реєстрацією не затримували і не вилучали.

У Нацполіціі Одеської області повідомили, що з листопада 2016 року до теперішнього часу було виявлено 9 таких автомобілів.

«Вищевказані дані наведено без урахування транспортних засобів, які експлуатуються з порушенням митних правил», – підкреслили у відповіді.

В Івано-Франківському управлінні Нацполіціі і ДФС Дніпропетровської митниці повідомили Дерев’янко, що спільних рейдів з відповідними структурами в своїх областях протягом 2016-2017 років не проводили.

У головному управлінні Нацполіціі Волинської області поінформували, що проводили спільні відпрацювання з Волинською митницею з 19 жовтня по 31 жовтня 2016 року. Однак за цей період транспортні засоби з іноземною реєстрацією не затримували і не вилучали.

Юрій Дерев’янко звернувся в обласні підрозділи Нацполіціі і митниці з проханням повідомити про підстави затримання та вилучення автомобілів на іноземній реєстрації співробітниками головних управлінь Нацполіціі в Київській, Волинській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та інших областях спільно з митницями ДФС.

Раніше Юрій Дерев’янко та представники ГО «Автоевросила» заявили про те, що представники Національної поліції і митниці почали вилучати авто з іноземною реєстрацією. Зокрема, вони повідомили, що влада сформувала спеціальні загони, які почали чинити репресії проти власників таких автомобілів практично у всіх областях України.

http://pl.com.ua/


Не пропустіть