Україну підкорюють альтернативні види автомобілів

У першому кварталі 2017 року кількість електромобілів збільшилася майже на третину, пише biz.nv.ua

За перші три місяці цього року в Україні було зареєстровано 548 електромобілів і 219 транспортних засобів з гібридною силовою установкою.

Про це повідомляє профільний портал electrocars.ua з посиланням на статистику сервісного центру МВС.

Таким чином, загальна кількість екологічних транспортних засобів у нашій країні за перший квартал зросла на 29%, до 3360 одиниць.

Нагадаємо, в минулому році в Україні було зареєстровано 2,6 тис. екологічних машин (1709 – з електродвигуном та 884 – з гібридною силовою установкою). Цей показник в чотири рази перевищив результат 2015 року.

Темпи зростання продажів екологічних автомобілів в першому кварталі цього року значно сповільнилися в порівнянні з тим, що спостерігався на початку 2016 року. Тоді їх кількість зросла на 86% до 1284 одиниць.

Директор з маркетингу Рено Україна Оксана Борейко розповідає, що найчастіше в Україну везуть б/у моделі Nissan Leaf з США. Тут вони добре продаються за привабливою ціною в $10-15 тис. Ввозити саме американські автомобілі вигідно, так як їх продаж в США субсидується державою, чого немає на європейському ринку.

Вони користуються попитом в основному серед покупців, які купують другий автомобіль. Також їх купують компанії, зацікавлені в економії та підвищенні контролю над витратами палива .

Гравці ринку позитивно оцінюють перспективи автомобільного ринку в цьому році. На думку засновника сайту autogeek.com.ua Євгенія Муджірі, ринок електромобілів в Україні буде розвиватися в 2017 році так само стрімко, як і в попередні пару років. Сприяти цьому будуть кілька факторів.

В першу чергу, досить високий попит, продовжує зростати завдяки тому, що покупці дізнаються все більше інформації про електромобілі, а також завдяки появі нових моделей зі збільшеним запасом ходу. Нинішні 140-150 км на одному заряді поступово поступляться місцем показникам з дальністю 250-300 км. Це значно розширить коло покупців за рахунок тих, хто живе за містом і захоче пересісти на електричний автомобіль.

Також покращується інфраструктура. Встановлені на видних місцях електрозаправки створюють враження безпроблемної експлуатації електромобіля. Навіть якщо машину завжди будуть заряджати біля будинку.

За його словами, сьогодні “базова” інфраструктура України для 5-6 тис. електромобілів вже є. “На цьому етапі кількості зарядних станцій достатньо, щоб задовольнити попит ще додаткових 4 тис. електромобілів, які ми прогнозуємо на 2017 рік”, – резюмує співзасновник ElectroCars Олександр Кравцов.


Не пропустіть