В Україні змінюються норми ввезення автомобілів

З 1 січня 2018 року в силу вступає екологічна норма Євро-6. Згідно з чинним стандартом Євро-5 дозволено ввозити автомобілі випущені після 2010 року. Однак в новому році українці зможуть ввозити автомобілі, випущені починаючи з 2016 року. Таку інформацію повідомляє automotoclub.

Як результат, в наступному році перестає діяти пільговий акциз для старих іномарок, випущених до 2016 року. Хоча сам закон №3251 дозволяє ще цілий рік ввозити пільгові авто. У Верховній Раді вже підготували ряд законопроектів, які відтермінують Євро-6.

Варто відзначити, що до цих норм слабо підготовлені ще і трейдери авторинку. Так як автомобілі нових стандартів дорожчі і більш вимогливі до палива. А оператори нафторинку, які є в Україні, не готові надавати паливо за високими еко-стандартам.

Так, згідно із законопроектом №5624, пропонується перенести введення норми на 2020 рік.

Ще один варіант законопроекту №5624-1 пропонує не змінювати дату, а дозволити ввезення старих іномарок тільки однієї категорії. Йдеться про вантажні автомобілі вагою понад 12 т, які використовуються виключно за населеними пунктами.

У Верховній Раді є ще ряд законопроектів, які готуються для розгляду. Наприклад, №5561 пропонує відмовитися від обов’язкової сертифікації за екологічними нормами, а закон №6238 – повернуться до еко-норми Євро-4.


Не пропустіть