Унікальний ЗІЛ «Чорний лікар» гниє в Україні

Один зі всього чотирьох проведених автомобілів ЗІЛ-41042 в кузові універсала гниє під відкритим небом в Одеському порту, в Україні. Унікальний лімузин на прізвисько «Чорний доктор» «застряг» в порту вже з 2010 року через неоплачені митні платежі разом із ще одним екземпляром такої же рідкісної модифікації 41047, пише carreviewauto.com.

За непідтвердженою інформацією обидва ЗІЛа були імпортовані в Україну в 2009 році. Були помічені на вулицях Одеси, але потім зникли з поля зору. Очевидно, їх власник спробував їх вивезти з країни без сплати мита.

ЗІЛ-41042 (ЗІЛ-115А) був спроектований, як санітарний автомобіль для вищих партійних і державних керівників СРСР. Він був пофарбований у чорний колір, щоб не відрізнятися від інших автомобілів в кортежі, через що і отримав свою зловісне прізвисько «Чорний доктор».

У салоні універсала не було ніякого медичного обладнання. Автомобіль був призначений виключно для швидкої госпіталізації комуністичних чиновників. Інтер’єр, однак, в чому не поступається іншим ЗіЛам. Навіть спеціальні носилки оббиті шкірою.

Вікна прикрашені натуральною деревиною. У кабіні водія, де з водієм сидів і охоронець, також панує люкс. На консолі між сидіннями є панель для управління світловою та звуковою сигналізацією виробництва німецької компанії AEG-Telefunken.

На перший погляд здається, що ліва сторона автомобіля має задні двері. За нею, однак, ховається тільки запасне колесо і деякі матеріали для підтримки гарного зовнішнього вигляду автомобіля.

«Чорний доктор» має довшу колісну базу, ніж стандартний ЗІЛ-4104, а над «медичною» частиною кузова побудована надбудова. Універсал важить 3,9 тонни.


Не пропустіть