Водіїв почнуть штрафувати ті, від кого цього не очікували

Копію постанови або повідомлення про адмінвідповідальність за порушення залишатимуть на лобовому склі автомобіля

Дільничним інспекторам поліції дозволили штрафувати водіїв за неправильну парковку, якщо порушення зняли на фото або відео, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на “Знай.ua”.

Український парламент підтримав законопроект “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України, що стосуються реформування сфери паркування транспортних засобів”.

Документ передбачає зміни в Кодексі України про адміністративні правопорушення, а також у законах “Про дорожній рух”, “Про місцеве самоврядування”, “Про страхування”, “Про національну поліцію”.

Крім того, до відповідальності притягуватимуть осіб, на яких зареєстрована машина, за порушення, зафіксовані в автоматичному режимі. Від відповідальності звільнятимуть, якщо порушник сам сплатить штраф.

Також, поліція зможе евакуювати припарковані автомобілі, які заважають рухові транспорту.

Авто можуть евакуювати, якщо воно стоїть на проїзній частині, перекриваючи два і більше рядів, на залізничних переїздах, на трамвайних коліях, на естакаді, мості, шляхопроводі або під ним. Також машину можуть забрати, якщо вона стоїть у тунелі, на пішохідному переході або ближче 10 м від нього з обох боків, на перехрестях та ближче 10 м від краю проїзної частини за відсутності на ній пішохідного переходу. Не варто залишати машину тепер і ближче 30 м від зупинок громадського транспорту, ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання.

Крім цього, штрафи за неправильну парковку, в тому числі за несплату цієї послуги, збільшать у 20-кратному розмірі від вартості однієї години паркування. Зазначимо, зараз такий штраф сягає від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При цьому знижка в 50% застосовуватиметься в тому випадку, якщо штраф сплатити впродовж десяти банківських днів.

Документом також передбачено, що особи, які паркуються на безкоштовних паркомісцях, не маючи при цьому відповідних пільг, штрафуватимуть – їм доведеться сплачувати 30-кратний розмір вартості однієї години послуги.

Нагадаємо, в Україні хочуть суттєво збільшити штрафи за водіння без прав.


Не пропустіть