Українцям доведеться міняти права

Українців вже найближчим часом очікує необхідність заміни водійських прав. Проблема полягає в тому, що до кінця осені нинішнього року припинить свою дію імплементація директиви ЄС про водійських посвідченнях, – передає Автотема.

Таким чином, бажаючим виїхати найближчим часом на територію Європейського Союзу необхідно буде заздалегідь подбати про легітимність своїх водійських документів. Втім, вже зараз відомі випадки, коли українцям відмовляли у в’їзді на територію ЄС з чинним на сьогоднішній день посвідченням водіїв. Це означає, що з 1 січня з аналогічною проблемою доведеться зіткнутися всім, хто розраховує відправитися на територію ЄС.

Для тих, хто вже зараз задумався про перспективу заміни водійських прав, має бути в першу чергу пройти медичний огляд, який підтверджує придатність до керування транспортними засобами. Далі, після оплати мита за отримання документа нового зразка, який напевно обійдеться дорожче нинішнього, належить власне процедура отримання нового документа. Очікується, що перевіряти знання правил дорожнього руху не будуть.

Крім того, варто мати на увазі, що нові водійські посвідчення не будуть безстроковими. Переоформляти їх доведеться після закінчення 15 років з моменту видачі, а для водіїв вантажних автомобілів і автобусів заміна і зовсім буде потрібно раз в п’ять років. Нарешті, тим, хто відзначив 50-річчя буде потрібно пройти ще один медичний огляд.


Не пропустіть