Audi до 2021 року запустить безпілотний флот Aicon

Німецький бренд Audi працює над створенням серійної версії електрокара Aicon, який стане довшим моделі A8 в кузові седан. В результаті компанія має намір до 2021 року запустити флот безпілотників.

Відповідну заяву зробив Руперт Штадлер, керівник бренду, в рамках презентації нового кросу Audi Q8. Запуск безпілотних авто приурочений до 50-річчя гасла Vorsprung durch Technik («Просування через технології»).

Серійна версія безпілотника Audi буде побудована на базі електрокара Aicon, який представили на автосалоні у Франкфурті минулої осені. Модель отримала довжину в 5 444 мм і базу коліс в 3 470 мм. Електрокар отримав систему автопілота п’ятого рівня, а також електродвигуни з віддачею в 355 к.с. при моменті сили в 550 Нм.

Електрокар Audi Aicon позбавлений класичних фар, оскільки освітлення замінили сенсори і датчики, які і будуть орієнтувати авто на дорозі. У той же час фахівці встановили спеціальний прожектор, який працює для інших учасників руху. Для пасажирів передбачений дрон, який освітить дорогу, якщо ті захочуть вийти.


Не пропустіть