Названі найнадійніші японські двигуни

Японський автопромисловий комплекс славиться своїми надійними і невибагливими двигунами. Але деякі з них стали дійсно легендарним і встановлюються на різні моделі не тільки в Японії. Про це пише Автоцентр.

Серед найбільш витривалих «конячок» такі агрегати:

Honda K20 VTEC

На «заряджену» Honda Civic Type-R встановлений дволітровий двигун з фірмовою системою зміни фаз газорозподілу VTEC. Цей мотор видавав 225 к.с. на 8400 об/хв.

Двигун встановлювали на британські спортивні автомобілі Lotus Elise і Exige, але відомі випадки, коли любителі ним комплектували навіть ВАЗи.

Nissan SR20VET

У дволітрового Nissan SR20 було багато різновидів, найпотужніша з них видавала 276 к.с. Агрегат особливо цінувався у любителів дріфту. Ним комплектували купе Silvia.

Toyota 2JZ-GTE

Турбомотор Тойоти встановлювався на лінійки JZ. Двигун об’ємом 3 літри видавав потужність до 321 к.с. В основному його встановлювали на автомобілі Supra. Але знайти 2JZ-GTE можна було навіть під капотами деяких моделей BMW і Mercedes.

Toyota 3S-GTE

Цей тарований двигун розроблявся за допомогою інженерів фірми Yamaha. Найпотужніша версія мала 265 к.с.
Він встановлювався на різні моделі Тойоти, але найвідомішою був ралі-кар Celica GT-Four.

Toyota 3UZ-FE

Двигун UZ-FE володіє об’ємом 4,3 літра встановлювався на моделі бренду Lexus. Мотор V8 потужністю в 300 к.с славився високою надійністю і також непоганими можливостями для доробок.


Не пропустіть