Найдешевше авто в світі тепер в Україні (Фото)

Як вирішиться питання її доступу на дороги загального користування, стане відомо зовсім скоро. Але за ціною автомобіль не поступається «євробляхам», пише видання m.znaj.ua.

Bajaj Qute позиціонується як найдешевше авто в світі. Але формально, це навіть не машина – а квадроцикл з 4 дверима і закритим кузовом.

На рідному індійському ринку Bajaj Qute з’явився буквально кілька днів тому, його вартість там становить 3,8 тисячі доларів.

Але серійно Bajaj Qute випускають вже кілька років. Раніше всі вони йшли на експорт і тільки в якості квадроцикла.

В Україні перші авто були помічені ще в 2018-му році за ціною від 140 тисяч гривень.

Довжина Bajaj Qute становить 2752 мм, ширина – 1312 мм, висота – 1652 мм. Важить «крихітка» близько 400 кг.

«Недоавтомобіль» обладнаний мініатюрним 1-циліндровим двигуном об’ємом 0,2 літра і потужністю всього 13 к.с.

Він здатний максимально розігнатися до 70 км/год, але тільки якщо в ньому буде перебувати один водій (без пасажирів), а в багажник не буде додаткового вантажу. Витрата палива на 100 км не перевищує 3 літрів.

У стандартну комплектацію входить аудіосистема з двома динаміками, шторки з блискавкою на вікнах дверей, шкіряні крісла і литі диски.

Компанія MotoMania – офіційний імпортер індійського бренду Bajaj Auto в Україні – раніше заявила, що націлена на продаж Qute в основному юридичним особам: постачальникам їжі, розвізник піци, кур’єрським службам і т.д.

На їхню думку, комерсантам таке «малятко» стане в нагоді: роздрібна вартість найближчого конкурента, китайського Ravon R2, становить близько 220 тисяч гривень.

А ось наскільки Bajaj Qute зможе конкурувати з «серйозними» автомобілями – велике питання. Адже, наприклад, за 145 тисяч гривень вже можна купити старий Daewoo Lanos 2015 року. Що вже говорити про «Славуту» і «Таврію».

Крім того, Bajaj Qute категорично заборонено потрапляти в ДТП. Після краш-тестів фахівці Euro NCAP нарахували індійській машинці за безпеку всього 4 бали (з 16-ти) і одну зірку (з 5-ти).

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть