Штрафи за «євробляхи»: автовласники готують удар у відповідь

Штрафи за «євробляхи» розпочнуться з 24 травня. Парламент вирішив підійти до проблеми з усією серйозністю, посиливши покарання аж до конфіскації. Однак українці не мають наміру з цим миритися і вже заявляють про майбутні протести.

По 50%-й знижці на акциз українці встигли розмитнити 218 тис. авто на іноземних номерках, а в квітні українську реєстрацію отримали ще 22,5 тис. старих авто. Однак залишилися ті авто, які не розмитнено, і вони готуються виходити на протести. Власники «евроблях» оголосили про проведення акції під Верховною Радою 15 травня.

Перший день акції під будівлею парламенту обіцяють провести мирно, в рамках чинного законодавства. «Якщо протести не допоможуть, то будемо стояти до останнього. Це буде масова акція і, я думаю, що представники влади повинні вирішити питання», – повідомив Ярошевич.

Щоб конфлікт не розгорівся до великих масштабів, «євробляхерам» можуть піти на поступки, відклавши міри покарання. У парламенті зареєстрували законопроект №10263, який пропонує перенести введення нових штрафів і конфіскації авто на 180 днів.

Джерело www.rbc.ua

Не пропустіть