ТОП-5 популярних «лайфхаків», які можуть нашкодити автомобілю

В наші дні корисні поради в моді. Головним чином, це тому, що правильний спосіб допоможе вам заощадити час, енергію, підвищити ефективність роботи або навіть заощадити гроші – що робить вас генієм.

Є лайфхаки, які прикрасять вашу вітальню задешево, і навіть такі, які полегшують приготування яєчні. Варіанти удосконалення різних граней вашому житті в ній практично безмежні. Але є принаймні одна область, де слід бути обережним з порадами, і ця область пов’язана з доглядом за вашим транспортним засобом і його обслуговуванням. Ми розглянемо асортимент подіказок по ремонту і догляду за автомобілем, від простого до дикого, і чому ви повинні відмовитися від них.

Добавки в паливо

Не варто витрачати гроші на добавку, яка обіцяє поліпшити пробіг. Сучасні двигуни ретельно спроектовані для роботи з оптимальною продуктивністю і ефективністю без використання присадок або чудодійних рідин. За винятком пляшки з миючим засобом для паливних форсунок, додавання будь-яких засобів до мастила або палива не відповідає керівництву користувача, є поганою ідеєю.

Обіцянка «підвищити економію палива до 20 відсотків» від етикетки на барвистій пляшці за 20 доларів може звучати, як гідний спосіб заощадити гроші, але пам’ятайте, що ви не зможете точно довести, що продукт працює взагалі. Адже буквально десятки змінних впливають на витрату палива.

Застосування в ремонті не автомобільних деталей

Використання не автомобільних деталей, щоб виправити щось в вашому автомобілі не завжди є хорошою ідеєю. За словами його авторів, ви можете пропустити дороге відвідування магазину, скажімо, використовуючи банку чіпсів Pringles, щоб полагодити трубу повітрозабірника, колготки, щоб замінити порваний ремінь ГРМ. Інші подібні сумнівні поради рясніють такими пропозиціями, але ми не рекомендуємо дотримуватися жодного з них, якщо тільки вам не подобаються катастрофічні пошкодження двигуна і пожежа в моторному відсіку.

Якщо щось не призначене для ремонту автомобіля, не використовуйте його для ремонту автомобіля.

Застосування засобу для миття посуду

Мило для посуду призначене для очищення спеченої лазаньї від столових приладів – це означає, що воно видалить будь-який віск або інші захисні покриття, які можуть захистити фарбу автомобіля. Це може привести до прискореного зносу фарби, і навіть може полегшити прилипання шкідливих твердих частинок до вашої фарби. Радимо не економити і використовувати якісний засіб для автомийки і залиште «Фейрі» на кухні.

Відключати акумулятор для перезавантаження системи

Автомобіль висвітлив “Чек”? Попередження або повідомлення про помилку? Якийсь випадковий електронний значок? Просто вимкніть батарею на 10 хвилин, а потім знову підключіть її, і проблема буде швидко усунена невідомими силами (ми підозрюємо, чаклунством). Це одина з найпоширеніших порад по ремонту автомобілів. Іноді цей підхід працює, але іноді він може викликати проблеми з системами безпеки, інформаційно-розважальною системою, аварійними сигналами безпеки, іммобілайзером і навіть з роботою склопідіймача. Тим більше в сучасних автомобілях.

Неправильно вийняти та знову вставити акумуляторну батарею до іншого автомобіля, і ви можете отримати дорогу поїздку на евакуаторі до дилера для ремонту і перепрограмування.

Економія в зволіканні проходження ТО

Звичайний спосіб заощадити гроші для багатьох водіїв – просто пропустити і збільшити інтервали технічного обслуговування до смаку. Заміна масла через? Що означають ще 2000 кілометрів? Якщо ваша трансмісійна рідина простягається на 80 000 км, вона, безсумнівно, може прослужити ще 40 000 км, вірно? Подумайте ще раз: є один спосіб правильно доглядати і підтримувати ваш автомобіль, і він чітко вказано в кінці посібника користувача в розділі, званому «графік технічного обслуговування».

Недотримання цього графіка може привести до прискореного зносу, викликати більш дорогі проблеми і, ймовірно, також призведе до анулювання гарантійного покриття на порушені деталі і компоненти.


Не пропустіть