Волга Престиж: закинутий варіант преміального автомобіля (Фото)

Після розпаду СРСР на території колишніх республік почали з’являтися зарубіжні вживані автомобілі в великих кількостях. На їх фоні продукція ВАЗ, ГАЗ та інших виглядала і сприймалася з рук геть погано. Ситуацію повинна була виправити нова Волга.

Звичайно, як завжди, для цього в якості основи використовували повністю застарілий автомобіль, який на думку фахівців ГАЗ був ще цілком собі нічого. Донором виступив ГАЗ-3102, яким до моменту виходу прототипу Волга Престиж було вже 15 років …

Проте, в 1995 році бачення нового розкішного автомобіля вилилося в дивакуватому вигляді суміші Jaguar XJ і BMW 7-series. Звичайно, для автомобіля в якості об’єктів наслідування використовували кращі західні зразки.

Тому знайомий силует старої Волги обзавівся більш гладкими кузовними панелями, квартетом круглих фар і акуратними задніми ліхтарями. Зовні цей ансамбль очолювала незвичайної форми фальшрадіаторна решітка, чий дизайн був продиктований чи куполами православних церков, чи то цибулинами. Загалом, з різноманіття форм чомусь вибрали саме таку.

Усередині з’явилися електричні склопідйомники і регулювання зовнішніх дзеркал, кондиціонер і біла шкіряна обробка крісел. Зрозуміло, в серійне виробництво автомобіль не відправився, адже досить невеликий ряд змін все одно обійшовся б занадто дорого виробнику. Підозрюємо, конкуренцію із зарубіжними суперниками Волга Престиж все одно б не подужала.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть