Три головних правила безпечного водіння по трасі, які дотримуються водії зі стажем

Існують основні правила водіння автомобіля по трасі, які завжди дотримуються досвідчені водії з пристойним стажем керування машини саме по міжміських дорогах. Можливість передбачати поведінку інших учасників на трасі приходить з досвідом. З великим досвідом. Так само як і розуміння свого автомобіля. Наведемо трійку негласних правил, яких досвідчені водії будуть дотримуватися в будь-яких ситуаціях.

Ремінь безпеки.
Так, одне з найпростіших, і в той же час найбільш важливих правил: пристібатися ременем безпеки.

Новачки, особливо молоді водії, цим правилом часто нехтують з різних причин – «не круто», «він мені заважає», «я впевнений в своєму безпечному водінні» і так далі. Остання «поважна причина» відсутності пристебнутого ременя частіше інших призводить до серйозних травм при ДТП.

Водій може бути і впевнений в собі, але не у зустрічних учасників руху. При несподіваному вильоті на «зустрічку» не може бути впевнений ніхто. І тут ремінь безпеки може зберегти життя. Згідно зі статистикою, ремінь знижує ймовірність смерті при зіткненні «лоб в лоб» на 50%, при ударі збоку – на 35%, в разі перекидання автомобіля – на 20%. На жаль, повне розуміння статистики приходить тільки з досвідом, а іноді – просто пізно.

Час керування без перерви.
Існує рекомендація по часу знаходження за кермом «онлайн» – не більше восьми годин. Вище цього часу монотонний рух дуже небезпечний!

На сьогоднішній день, на жаль, статистика дорожньо-транспортних пригод з заснулими водіями не поліпшується. Багато водіїв, особливо молоді, думають, що можуть проїхати весь день на одному диханні. І навіть не помічають, як починають клювати носом і засипати.

Досить двох секунд (!), Щоб сталася трагедія на трасі: висока швидкість, одна і та ж картина перед очима, узбіччя, зустрічні машини – всі ці фактори в сукупності за дві секунди можуть призвести до страшних наслідків водіння авто з закритими очима. Якщо відчуваєте, що починаєте «клювати носом», – зупиніться і лягайте спати, зробіть перепочинок, візьміть кави на найближчій заправці, подихайте свіжим повітрям, розімніться, але не продовжуйте рух далі.

Зайва впевненість при обгоні
Малодосвідчені водії занадто самовпевнені при обгоні автомобіля, частіше думають, що встигнуть проскочити – такий поспіх призводить до страшних наслідків, адже страждає ще й зустрічний автомобіль, в якому теж їдуть люди. Треба розуміти, що автомобіль на зустрічній смузі – не статичний! Він рухається вам назустріч: чим більша ваша швидкість, тим швидше зменшується відстань між вами і зустрічною машиною.

На жаль, лобове зіткнення при обгоні рідко буває без летального результату для одного з учасників ДТП. Як би сильно ви не поспішали – життя завжди дорожче. Дочекайтеся зручного «вікна», при якому зустрічна смуга буде максимально вільною, з супутнім дозвільним знаком, а такий момент, згідно зі статистикою, навіть при завантаженій дорозі настане за 20-30 хвилин руху.

Дуже сподіваємося, що ця стаття допоможе вам при водінні на трасі. Доброю дороги і відсутності аварійних ситуацій!

Джерело avtodream.org

Не пропустіть