Скільки бензину споживає підігрів сидінь та інші функції

Ніщо так не радує взимку в автомобілі, як теплі опції – підігрів сидінь, лобового скла, керма або бічних дзеркал. Але всі вони вимагають електроенергії та неминуче збільшують витрату палива. Експерти підрахували, у скільки нам обходиться це задоволення.

Додаткові електричні обігріви забезпечують комфорт, але вимагають і додаткової електроенергії. Цю енергію виробляє генератор, і чим більше енергії він повинен подавати, тим більше повинен працювати двигун внутрішнього згоряння. Витрата палива зростає, а разом з ним і наші витрати на заправку автомобіля. Експерти Союзу автомобілістів Німеччини (ADAC) підрахували, скільки бензину йде на живлення тієї чи іншої опції. Для розрахунку вони використовували формулу, згідно з якою кожні додаткові 100 Вт потужності збільшують витрати бензину на 0,1 літра на 100 кілометрів шляху.

Підігрів кожного сидіння обходиться в додаткові 0,1 літра, обігрів керма – ще плюс 0,05 літра, обігрів бічних дзеркал – плюс 0,04 літра, вентиляція в середньому положенні – плюс 0,17 літра. Найбільше йде на обігрів лобового і заднього скла – плюс 0,8 літра. Таким, чином, якщо підсумувати все включені теплі опції, то витрата палива зростає на 1,16 літра на «сотню».


Не пропустіть