Названі поширені водійські звички, які можуть призвести до поломки автомобіля

Водії транспортних засобів відповідають за стан автомобіля. Експерти розповіли про найпоширеніші помилки, яких припускаються водії.

Насамперед фахівці відзначають їзду з практично порожнім паливним баком. Якщо водій пересувається старим автомобілем, то проблеми можуть стати більш небезпечними. Недостача палива призведе до дефекту паливного насоса.

Також експерти стверджують, що багато водіїв автомобілів з механічною коробкою перемикання передач дуже часто тримають ногу на зчепленні. Через це багато хто з них стикається з дуже дорогим ремонтом.

Автомобілісти, які мешкають у великих містах, паркуються там, де є можливість. Нерідко водії притискаються до бордюру. Однак мало хто підозрює, що через це на шинах з’являються мікротріщини, які призводять до більш раннього зношування покришок.

Крім цього, фахівці рекомендують мінімізувати використання гальма стоянки. У автомобілях з автоматичною коробкою перемикання передач для фіксації є режим “Parking”, а на “механіці” достатньо включити передачу та заглушити двигун.

П’ятою поширеною помилкою є відмова від прогріву двигуна перед початком руху. Справа в тому, що завдяки цьому процесу олія досягає робочої температури.