15 речей, які вам знадобляться для подорожі Європою на власному автомобілі

Ви, нарешті, пройшли пекло черг у паспортному столі, аби отримати біометричний паспорт, кинули на стіл шефу заяву про відпустку і готові на власному «залізному конику» рванути у мандри, щоб перевірити, як він – той дивовижний «безвіз»?

Зачекайте хвильку і переконайтесь, що у вас є усе необхідне:

Поліси медичного страхування для усіх, хто їде в мандрівку. І ні – це ніякий не клопіт, адже їх вам оформлять у будь-якій страховій компанії за лічені хвилини,а зберегти вони вам можуть чимало коштів і нервових клітин. Вартість залежить від країни та терміну перебування і стартує від 30 гривень за особу на 7 днів.

Страховка на вашу «ластівочку» «Зелена карта» – це те, без чого вас точно не пустять у цивілізовану Європу навіть транзитом. Орієнтовна вартість складе 600-900 грн за один транспортний засіб.

У біганині перед відпусткою за купальником модного фасону та кремом для засмаги не забудьте прихопити документи, які підтверджують право власності на автомобіль і водійські посвідчення тих, хто керуватиме машиною. Ви ж не збираєтесь один-однісінький «крутити баранку» 20 годин поспіль? Безпека – понад усе!

Підтверджена бронь готелю або письмове запрошення від друзів, родичів, знайомих з Європи, які будуть раді бачити вас у гостях.
Готівка чи гроші на банківській картці, які ви заробили важкою працею, а тепер можете зі спокійною душею тринькати наліво й направо, немов зірка шоу-бізнесу. Орієнтовна сума, яку можуть попросити показати прикордонники – 40-70 євро на добу на 1 людину, тож краще беріть грошиків побільше, аби переконати у своїй платоспроможності.
Детальніше скільки коштів потрібно для подорожі у Європу читайте у статті «Без віз, але не без грошей: яка сума необхідна для перетину кордону з ЄС»

Аптечка в машині. Пам`ятайте, що термін придатності лікарських засобів – далеко не безмежний, тож якщо ви купляли аптечку на зорі юності, тоді ж, коли й автомобіль, то варто придбати нову.

Вогнегасник. Ми сподіваємось, що вам не доведеться освоювати у мандрівці професію пожежника, але як-то кажуть, на Бога надійся, а сам не розум май.

Запасне колесо. Життя сповнене пригод: а раптом попереду вас їхатиме вантажівка з цвяхами?

Знак аварійної зупинки. Навіть якщо ви не прекрасна панянка, яка вдаючи поломку, хоче познайомитись на європейській дорозі з не менш європейським принцом, така річ зайвою у багажнику не буде.

Світловідбиваючий жилет. То, звісно, не річ з останньої колекції Prada, але буде потрібен, якщо якась халепа станеться з авто у темну пору доби.

Запасні лампи ближнього світла. Це є обов`язковою вимогою для подорожі у багатьох європейських країнах. Хоча ми особисто жодного разу не зустрічали «марсіанина», у якого б перевірили їх наявність.

Лобове скло без тріщин. Ну, в принципі, і в нас заборонено їздити з несправним переднім склом, бо це заважає нормальному огляду і, відповідно, не дає можливості вірно оцінити дорожню ситуацію.

Не затемнені передні вікна. Частенько прикордонники дивляться на цю вимогу крізь пальці. Але раптом саме вам «пощастить» зустрітись зі справжнім борцем за справедливість, який змусить прямо на кордоні здирати затемнюючу плівку зі скла? Буде зовсім не весело.

Відсутність каністр з пальним у салоні чи багажнику автомобіля – то гарантія вашої безпечної мандрівки та приємного спілкування з європейськими прикордонниками, адже з бензином, у будь-якій тарі, окрім паливного баку, вас просто не пустять в омріяну Європу.

Ну і насамкінець найголовніше, що потрібно взяти з собою у автомобільну подорож Європою – то гарний настрій й веселу компанію. А без них ані морське узбережжя Болгарії, ані магічний Краків, ані романтичний Париж (чи що ви там собі загадали побачити ?) не принесуть тих гарних вражень, за якими ви їхали сотні кілометрів.

http://vdalo.info/


Не пропустіть