Mercedes C111/II: 50-річний концепт-кар, який випередив свій час (Фото)

На Женевському автосалоні 1970 компанія Mercedes-Benz представила вражаючий концепт C111/II, причому на базі даного прототипу німці планували побудувати товарне спорткупе, яке в лінійці фірми розташувалося б на щабель нижче моделі Pagoda.

Втім, в серію Mercedes C111/II так і не був запущений через те, що розгорілася в світі паливна криза, однак автомобіль виявився настільки революційним, що навіть після 50 років виглядає цілком собі сучасно.

Зовні средньомоторний спорткар примітний помаранчевим забарвленням кузова «Weissherbst». На той момент це був експериментальний відтінок. Плюс концепт отримав двері типу «крило чайки», двомісну кабіну і досить місткий багажник ззаду.

Зауважимо, що концептуальний Мерседес C111/II став першим автомобілем в світі, дизайн якого був повністю спроектований на комп’ютері, що дозволило прискорити процес створення машини на чотири місяці.

Цікаво, що згодом німці випустили відразу кілька варіантів прототипу, причому кожен з них мав власний мотор. Перші дві машини були оснащені роторно-поршневим двигуном, однак потім був випробуваний 3,5-літровий V8, а також деякі інші агрегати.


Не пропустіть