Стало відомо, як еволюціонували президентські лімузини в США (Фото)

Зовсім недавно пройшла інавгурація нового американського президента Джо Байдена і журналісти в честь цієї події вирішила згадати про всі автомобілі глав США.

Перший офіційний президентський автомобіль з’явився в період правління Франкліна Д. Рузвельта в 1939 році. Lincoln K Sunshine Special мав двосторонній зв’язок, безліч захисних функцій і використовувався до 1942 року. Потім роль автомобіля глави держави виконував Lincoln Custom, який був оснащений додатковою бронею масою 3200 кг.

У період з 1961 по 1972 роки в якості машини для президента використовувалися чотири модифікації Lincoln Continental. У 1972 році остання версія Continental було оновлено та використовувалася до 1980 року. Потім в президентському гаражі влаштувався Cadillac Fleetwood, на якому пересувався Рональд Рейган. Буш-старший в період свого правління віддав перевагу автомобілям марки Lincoln. Білл Клінтон використовував в якості головного автомобіля оновлений лімузин Cadillac Fleetwood. Модель мала броньований кузов, люк, підніжки, а під її капотом розташовувався 7,4-літровий V8 від пікапа Chevrolet, який міг розганяти машину до максимальної швидкості 230 км/год.

Буш-молодший використовував в якості автомобіля так званий DeVille. Це був перший президентський автомобіль, створений з нуля за індивідуальним замовленням. Він базувався на рамі від позашляховика і був оснащений за останнім словом техніки. Також ходили чутки, що в машині був запас крові на випадок надзвичайних ситуацій. Після атак 11 вересня у Буша з’явився лімузин підвищеної міцності, побудований на посиленому шасі і стилістично нагадує седан DTS. Автомобіль, обладнаний 13-сантиметрової бронею, був здатний розганятися до максимальної швидкості 240 км/год.

Лімузин президента Обами був не таким швидким, як автомобіль Буша і через велику вагу міг їздити з максимальною швидкістю 97 км/год. Примітно, що до складу президентського кортежу входив навіть автобус. Автобус оснащений безліччю функцій безпеки, включаючи кисневі балони для захисту від хімічних атак, додатковий запас крові президента і систему придушення вогню противника.

Дональд Трамп зупинив свій вибір на лімузині Cadillac на прізвисько Beast (Звір). Машина була обладнана новітніми засобами зв’язку, мала відмінний захист і спеціальні шини Goodyear.

Джерело tarantas.news

Не пропустіть