Не іржавіють десятки років: Експерти назвали Топ-15 найстійкіших до корозії машин

Автомобільні експерти назвали моделі машин, які найменше схильні до іржі і можуть роками протистояти корозії, навіть якщо їх експлуатують в агресивному середовищі.

Відповідний список опубліковано на сайті британського видання Autocar, пише ресурс «Економічні новини».

Audi A4. Добре захищений метал на капоті, дверях і багажнику. Підлога має надійний пластиковий захист, стики і ущільнення — якісні. Гарантія від перфорації іржі складає 12 років.

Audi A6. В кузові і шасі багато алюмінію, ефективно герметизовані панелі і з’єднання. Має пристойний захист від каменів, міцне лакофарбове покриття.

Audi A8. З алюмінієвих сплавів виготовлені корпус, дверцята, кришки капота і багажника, деякі деталі оброблені захисними складами. Має якісні ущільнення двигуна і всіх отворів.

BMW 1 серії. Машина стійка до капризів природи з хорошим захистом шасі від зовнішніх пошкоджень. Стики надійно герметизовані, на поперечинах – жирний віск. Має також оцинковані панелі і антикорозійне покриття вразливих ділянок.

Lexus LS500h. З нержавіючих сплавів алюмінію виготовлені двері, кришки багажника і капота, однак лонжерони зсередини, пороги і підвіска двигуна мають поверхневий захист. Дефекти можуть з’являтися на деяких ділянках контакту з пластиковими частинами корпусу.

Mercedes A-класу. Багато алюмінієвих елементів, добротні ущільнювачі, тільки уступ на задній ресорній опорі погано захищений. Корозія може виникнути під крилами. Гарантія від перфорації іржі складає 30 років.

Mercedes S-Class. Капот, дверні панелі, багажна дверцята і передні крила, а також компоненти шасі і вихлопної системи виготовлені з алюмінієвих сплавів. Стики зразково герметизовані, фарба високої якості. Гарантія від іржі складає 30 років.

Opel Insignia. Має добре ущільнені премії і захищені днище, лонжерони, гальмівну і вихлопну системи. Поверхня підлоги, панелі дверей ікапота додатково оброблені зсередини. Стики і область коліс старанно запечатані, слабкі зони – всередині арок і перед крилами.

Renault Espace. Машина має багато пластикових композитів і алюмінію, відмінні ущільнювачі. Уразливі для корозії ділянки оброблені спецскладом.

Renault Megane Grandtour. Грунтовним антикорозійним захистом забезпечені щілини і западини на порогах, дверях і капоті. Передні крила і кришка багажника – з пластику. Корозія може виникнути на днищі.

Seat Arona. Добре захищені від корозії лонжерони і арки, а також дверні пороги. Слабкі зони – багажна дверцята і кришка капота, які не оброблені зсередини.

VW Golf. Прорізи ретельно герметизовані, а листи оцинковані. Небезпечним місцем для виникнення іржі є передні двері.

VW Tiguan. Добротно герметизовані двері, зчленування і отвори. Увагу слід звернути на дренажні отвори, закриті каучуковими смужками, і крила з вологопоглинаючим матеріалом всередині.

Toyota Camry. Має досить тонкий лакофарбовий шар, стирання відбувається в місцях частого дотику – наприклад, у дверних ручок. Пороги і стики недостатньо герметичні. В цілому захист від іржі висока навіть у старих моделей.

Volvo 740/760. Одна з найбільш довговічних моделей від Volvo, про яку говорять “міцна, як цегла”. Навіть після тривалого пробігу вони не починають іржавіти.


Не пропустіть