“Кенгурятник” – зручний і практичний тюнінг для автомобіля

Це не обов’язково будуть якісь «глибокі» зміни типу тюнінгу трансмісії. Набагато частіше зустрічаються такі варіанти доробки, як заміна елементів екстер’єру, інтер’єру салону, фарбування або обклеювання авто, установка додаткової техніки або обладнання. Так, елементи обвісу можуть не тільки поліпшити вигляд авто, але і додати «залізному коню» додаткові якості, що підсилюють ефективність його роботи. Наприклад, можна поміняти один або обидва бампера на ексклюзивні, здивувати оточуючих суперсучасної оптикою, що сприяє безпечній їзді, пише autoportal.ua.

Але частіше автолюбителі вибирають найбільш прийнятні, економічні і прості в установці варіанти обвісу – бічні пороги, рейлінги, багажники, спойлери, бленди, дефлектори. Лідирують же в цьому списку як за якістю зовнішніх змін, так і за функціональністю, безумовно, кенгурятники або захисні дуги. Цей елемент тюнінгу дозволяє швидко і помітно змінити екстер’єр авто, зробивши його більш солідним, агресивним і респектабельним.

dacia-duster-elia-prva-dacia-ki-izgleda-fantasticno-1355310340

Причому кенгуріни вже давно перестали бути прерогативою позашляховиків. Сьогодні вони зустрічаються на кросоверах і легковиках, вантажівках і мікроавтобусах.

Вважається, що цей аксесуар спочатку з’явився в Австралії, де місцеві фермери встановлювали металеві решітки на свої автомобілі для захисту від кенгуру, що можуть раптово вискочити на дорогу. Сучасні кенгурятники перевершили своїх «предків» і широко використовуються у тюнінгу. Після установки такого обвісу авто перетворюється до невпізнання і стає більш практичним у використанні.

vwmu-56-1044_enl

Зазвичай кенгурятники виробляють зі сталі, іноді «одягають» частини кенгурина в поліуретан. Завдяки цим міцним, довговічним і зносостійким матеріалами кенгурятники надійно охороняють перед авто від пошкоджень при лобових зіткненнях, амортизуючи удар. Вони захистять основні частини авто та лакофарбове покриття при попаданні дорожнього гравію або інших предметів, від подряпин від гілок кущів і дерев, якщо доведеться їхати по пересіченій місцевості. Нержавіюча сталь прекрасно протистоїть корозії, а значить, що прослужить довго, зберігши первинний зовнішній вигляд.

Сьогодні можна зустріти кенгурятники різного дизайну, з решіткою-грилем, із зубами, з поперечними планками. Кенгуріни можуть бути різного розміру, захищаючи перед авто більше або менше по висоті і ширині. Зустрічаються навіть моделі, що заходять на крила авто. Але, незважаючи на настільки різний дизайн, в цілому основна конструкція залишається традиційною. Вона складається з металевих труб, зварених між собою в певному порядку, а її форма являє собою підкову.


Не пропустіть