Підведені підсумки ввезення нових та підтриманих авто в Україну з-за кордону за 9 місяців. Показники ростуть

За даними Асоціації автовиробників України “Укравтопром” в період з січня по вересень 2019 року на територію України ввезено 412,8 тис. легкових автомобілів. Їх загальна вартість склала приблизно 2,6 млрд доларів. Порівнюючи з аналогічним періодом, з січня по вересень 2018 року, імпорт підтриманих авто підвищився більш, ніж в 3 рази, а нових – на 17%. Також імпорт нових легкових машин на територію України за жовтень 2019 року збільшився в порівнянні з жовтнем 2018 року майже на чверть, і склав приблизно 9 тисяч автомобілів.

За отриманими даними статистики можна зробити висновок, що українці надають більшу перевагу підтриманим автомобілям. Їх кількість склала 347,5 тисяч авто, що відповідає 84% від загального об’єму. При цьому нових машин було придбано лише 65,3 тисяч, що складає тільки 16% від загальної кількості імпортованих автомобілів.

Різниця витрачених коштів на нові та підтримані авто дуже відчутна. На придбання нових машин власники витратили 1,2 млрд доларів, а на закупку автомобілів, що були в експлуатації – 1,4 млрд доларів. При цьому варто пам`ятати, що підтриманих авто придбано в 5 разів більше, ніж нових. Всі запчастини на автомобілі іноземного походження можна знайти на сайті інтернет-магазину vce.com.ua. На сайті зручним є пошук деталей не тільки за категоріями, але і за конкретною моделлю авто. Кожен покупець легко та швидко знайде всю інформацію, що його цікавить. Якщо ви не знайшли необхідної деталі, замовте зворотній дзвінок на сайті vce.com.ua і спеціалісти зателефонують вам протягом 30 секунд.

За даними прес-служби Державної фіскальної служби України, експорт легкових автомобілів із України за січень-червень 2019 року склав близько 5 млн доларів. Найбільше українських машин було продано в Канаду, США та Уганду.

Яким же новим імпортним автомобілям найбільше довіряють автолюбителі?

На першому місці по кількості ввезених нових авто знаходиться Японія – 13,6 тис. шт.

На другому місці розташувалася Румунія, з показником 8,6 тис. шт.

Трійку лідерів замикає Китай – 7 тис. шт.

За даними Укравтопрому лідером серед придбаних нових легкових автомобілів стала марка Renault. За жовтень 2019 року в Україні було оформлено більше 1800 автомобілів цієї марки, що перевищило в 2,3 рази кількість зареєстрованих машин Renault в жовтні 2018 року. Бестселером жовтня 2019 року став автомобіль Renault Logan, з показником 701 реєстрація. Renault – незмінний лідер українського авторинку вже протягом трьох років. Це пояснюється і доступною ціною авто, економічною витратою палива, і надійністю самого автомобіля.

Також фаворитами серед нових машин є марки Toyota, KIA, Volkswagen, Skoda, Nissan.

Лідерами за об’ємами поставок підтриманих авто є:

  • Німеччина. Кількість ввезених авто з цієї країни складає 89 тис. шт.;

  • Польша, з показником 53,5 тис. шт.;

  • Литва, показник 53,2 тис. шт.

Варто згадати і за імпорт електричних машин в Україну. За перше півріччя 2019 року в Україні зареєстровано близько 3 тис. нових електрокарів, що на 67% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. 52% продажів належать лідеру ринку – Nissan Leaf, але це на 10% менше, ніж за аналогічний період 2018 року. Підсилила свою присутність на ринку України – електрокар Tesla Model S. Вона складає 12,4% продажів в Україні серед електричних машин. Також в Україні купують електрокари BMW I3 (6% ринку), Renault ZOE і Fiat 500E – по 5% ринку. При цьому більша частина електричних машин купується для особистих цілей, але і комерційний сегмент також розвивається.

До речі, з липня 2019 року країни Євросоюзу ввели нові правила для електрокарів. Для підвищення безпеки на дорозі пішоходів, велосипедистів та інших учасників дорожнього руху в електрокари вбудовують пристрої, які імітують звуки двигуна, як і в звичайних автомобілях з двигунами внутрішнього згорання. За 1,5 роки такими пристроями облаштують всі електричні машини.


Не пропустіть