У мережі показали гібрид Ferrari F40 і Ford Mustang (фото)

Художник Абімелек Ареллано схрестив дві моделі 1980-х років: легендарний італійський суперкар Ferrari F40 й американський спорткар Ford Mustang.

Яскрава і впізнавана Ferrari F40 дебютувала в 1987 році до 40-річчя марки, ставши останньою моделлю, розробленою за життя Енцо Феррарі. Її 2,9-літровий турбомотор V8 розвивав 478 кінських сил і забезпечував видатну динаміку: 3,8 секунди розгону з місця до «сотні». Крім того, F40 став першим автомобілем для доріг загального користування, що зумів подолати позначку в 320 кілометрів на годину. Ford Mustang третього покоління, побудований на фордівській платформі Fox, вийшов на ринок набагато раніше – в 1979 році.

Після американського паливної кризи йому довелося нелегко: V8 «Мустанга» розвивав всього 120 кінських сил, що стало антирекордом за всю історію моделі. F40 і Mustang були нескінченно далекі один від одного, проте дизайнер Абімелек Ареллано вирішив, що їх цілком можна об’єднати в один автомобіль, який отримав назву F40xbody. Хоча пропорції моделей досить сильно відрізняються, Ferrari і Ford близькі один до одного по довжині – різниця складає близько 30 сантиметрів.


Не пропустіть