Volkswagen представив новий купе-кросовер ID.5 (Фото)

Новий електричний кросовер, який зможе проїхати без підзарядки до 520 км, складе конкуренцію Kia EV6 та Audi Q4 e-tron

Volkswagen представив купе-кросовер ID.5, який став частиною лінійки електричних машин нового покоління ID. Продажі моделі, яка складе конкуренцію Kia EV6 та Audi Q4 e-tron Sportback, розпочнуться в Європі у 2022 році.

Автомобіль розділив основні вузли та агрегати з представленим раніше кросовером ID.4, від якого ID.5 відрізняється «стильнішим» купеподібним силуетом. Крім того, кузов має зменшений коефіцієнт аеродинамічного опору з 0.28 до 0.26, що дозволило трохи збільшити запас ходу автомобіля.

Купе-кросовер буде доступний у трьох основних модифікаціях: Pro, Pro Performance та GTX. Перший варіант укомплектований єдиним електричним двигуном на задній осі потужністю 174 к.с., а віддача другого агрегату збільшена до 204 кінських сил. Автомобілі здатні прискорюватися з місця до сотні за 10,4 і 8,4 сек. відповідно, а максимальна швидкість в обох випадках становить 160 км/год. Заявлений запас ходу без заряджання батарей становить 520 кілометрів.

Спортивний варіант під позначенням GTX оснащений двома електромоторами (по одному на кожній осі), що забезпечують повний привід. Двигуни, що в сумі видають 300 к.с., дозволяють кросоверу розганятися до 100 км/год за 6,2 секунди. Максимальна швидкість збільшена до 180 км на годину, а запас ходу через потужніші мотори і масу, що виросла, зменшено до 480 кілометрів.

Під індексом GTX німці тепер випускатимуть найпотужніші та найшвидші модифікації своїх електрокарів — за аналогією з абревіатурами GTE, GTI та GTD, що використовуються для спортивних гібридів, бензинових та дизельних машин відповідно.