Mazda представила новий кросовер CX-50 (Фото)

Виробництво нового кросовера Mazda CX-50 з 2,5-літровим мотором розпочнеться на початку 2022 року в США. Автомобіль насамперед орієнтований на ринок Північної Америки, там новинка з’явиться у продажу в наступному році. Чи можна буде придбати машину в інших країнах, поки що невідомо.

Виробництво новинки налагодять на спільному підприємстві Mazda-Toyota в Алабамі. На цьому заводі також випускатимуть Toyota Corolla Cross. За словами розробників автомобіля, CX-50 створений для клієнтів, які іноді подорожують бездоріжжям.

Дизайн CX-50 виконано відповідно до нового фірмового стилістичного напрямку Kodo. Автомобіль отримав рейлінги, невеликий експедиційний багажник, панорамний дах, обвіс із незабарвленого пластику, спойлер та рельєфний капот.

Придбати автомобіль можна буде з 2,5-літровим двигуном. На кросовері Mazda CX-5 віддача цього агрегату — 190 кінських сил. Коробка передач — шестиступеневий «автомат».

Машину також обладнали повнопривідною трансмісією i-Activ AWD з імітацією міжколісних блокувань. Крім того, водієві доступна фірмова система вибору режимів їзди Mi-Drive. У майбутньому CX-50 отримає гібридну установку, подробиці про яку поки що тримають у секреті.

Після прем’єри CX-50 компанія Mazda збирається представити ще цілий ряд більш габаритних кросоверів. Так, для Європи та Японії розроблять моделі CX-60 та CX-80. Автомобілі будуть доступні з двома та трьома рядами сидінь відповідно. Для США, у свою чергу, підготують кросовери CX-70 та CX-90.