Названо головні «зимові» помилки водіїв

Зима – завжди складна пора для автомобілістів, які постійно страждають від різних проблем, починаючи від снігової «каші» на дорогах і закінчуючи банальним зледенінням скла.

Яких помилок водії найчастіше припускаються взимку, читайте далі.

Перший прорахунок допускають ті, хто не стежить за наростами снігу та бруду, які утворюються прямо на колісних арках. Як зазначають експерти, ці брудні сніжно-крижані брили погіршують зчіпні властивості шин і можуть відвалитися разом з підкрилками в найнесподіваніший момент.

Друга помилка – не контролювати тиск у шинах хоча б раз на місяць. Їзда на спущених покришках призводить до їх нерівномірного зношування, пошкодження дисків і підвищує витрату пального.

Третя помилка – відмова від обробки кузова воском. Хоча наноситься це покриття дуже тонким шаром, навіть воно здатне захистити лакофарбове покриття від піщано-соляної суміші, хімічних реагентів та інших типово негативних зимових факторів.

Ще однією помилкою може бути занадто довге прогрівання двигуна. Насправді ж для «розгону» оливи достатньо кількох хвилин.

Нарешті, п’ята поширена помилка пов’язані з фізикою. Не можна лити на замерзлі стекла гарячу воду – це створює різкий перепад температур, через який скло може розтріскатися і просто луснути. Щоб подібного не сталося, краще просто увімкнути обігрівач у салоні, а сніг і лід, що розтанули з його допомогою, змахнути щіткою або склоочисниками.


Не пропустіть