Названо найбезпечніші автомобілі 2022 року

Європейська організація Euro NCAP, яка випробувала минулого року рекордну кількість автомобілів, назвала найбезпечніші з них.

Переможців у різних категоріях обирали за кількістю балів, отриманих за захист дорослих пасажирів, дітей та пішоходів з велосипедистами, а також за ефективність та реальну користь електронних помічників водія.

Так, у класі «Великих сімейних автомобілів» найбезпечнішим визнано електричний седан Hyundai Ioniq 6, який отримав майже максимальну оцінку за захист дорослих пасажирів (97%) та оцінку «добре» за захист пасажирів-дітей.

Серед «Малих сімейних автомобілів» найкраще показав себе китайський хетчбек ORA Funky Cat. Другим «китайцем» у рейтингу став Wey Coffee 01, який продемонстрував найкращі результати у класі «Великих кросоверів та позашляховиків», випередивши навіть Lexus RX.

Зрештою, ще у двох категоріях лідерами стали моделі Tesla. У категорії «Малих кросоверів і позашляховиків» найбезпечнішим виявився Tesla Model Y, а в класі «Представницьких автомобілів» – седан Tesla Model S, який отримав високі оцінки за захист дорослих пасажирів та роботу допоміжних систем.


Не пропустіть