Топ-5 автомобілів з найкращими багажниками: великі, практичні та зручні

Наші мотиви для купівлі автомобілів відрізняються від людини до людини. Для одних людей насамперед потрібен елегантний зовнішній вигляд, тоді як іншим понад усе необхідні комфорт, низькі експлуатаційні витрати або екологічність. Однак для багатьох водіїв практичність є основоположним чинником вибору. Якщо вам регулярно потрібно перевозити великі предмети, як-от спортивне спорядження, будматеріали для власної садиби чи громіздкі музичні інструменти, вам варто знати, які автомобілі у продажу сьогодні мають найкращі багажні відсіки. Тому ми в MMR.net.ua, беручи до уваги свідчення британського видання Carbuyer, зібрали для вас п’ять гідних претендентів різного цінового і класового макару.

Dacia Joggerмалий універсал категорії «+size»

Якщо потрібно багато місця в багажнику, але бюджет обмежений сумою, підходящою для купівлі Ford Fiesta – не журіться, віднедавна вихід знайдено! Dacia Jogger може стати автомобілем, на який ви чекали, завдяки його стартовій ціні близько 16 500 євро. Дана новинка від Дачії класифікується як малий універсал зі збільшеним об’ємом салону. Саме так, він побудований на базі седану B-класу Dacia Logan ІІІ покоління, але ви ніколи не здогадаєтеся про це, дивлячись на семимісний Джоггер, який виглядає як щось середнє між універсалом і мінівеном. Навіть на 3-му ряду сидінь у нього є вдосталь місця для двох дорослих осіб.

Dacia збільшила довжину та висоту Джоггера порівняно з Логаном, тому за задніми сидіннями (за 2 рядом) є величезний багажний простір об’ємом 712 літрів. Якщо ж скласти і їх, а сидіння 3 ряду тимчасово демонтувати, то простір збільшиться до неймовірних 1807 літрів – більше, ніж у деяких великих позашляховиків, які коштують утричі дорожче. Крім того, що 1,0-літровий бензиновий двигун Dacia Jogger  робить машину доступною для покупки, він також економічний в експлуатації, бо витрачає до 5.7 л/100 км.

Citroen Berlingo Multispace – компактний пасажирський вен («чобіток»)

Потрібен просторий, зручний та надійний пасажирський «пиріжок», але з нотками вишуканості + сучасними технологіями? Здається, багато з найбільш популярних варіантів є французькими: Citroen Berlingo Multispace і Peugeot Rifter (а ще їх опонент Renault Kangoo) мають одні з найбільших багажників серед усіх доступних автомобілів. Навіть версії стандартного розміру пропонують 775 літрів багажника (і це не знімаючи 2-й ряд сидінь), тоді як семимісні версії XL пропонують 1050 літрів простору, хоча і зі складеним третім рядом.

Сьогодні «каблучок» Берлінго Multispace в багатьох країнах Європи продається виключно як електрокар. Акумулятор ємністю 50 кВт/год і електродвигун на 136 к.с. забезпечують запас ходу на рівні 280 км. Щодо дизельних модифікацій, то їх представляють 1.6-літровий агрегат (92 к.с.), спряжений з 5-ступеневою МКПП або мотор 1.5 (130 к.с.), який працює в купі з 8-ступневим «автоматом».

Peugeot Traveller мікроавтобус преміум-класу

Якщо простір і практичність є для вас пріоритетами номер один, то, без сумніву, потрібно звернути увагу на Peugeot Traveller або його аналог Citroen SpaceTourer. Практично ідентичні, вони доступні як з дизельними силовими агрегатами (1.6 та 2.0), так і в якості електрокарів. Останні модифікації володіють запасом ходу приблизно 220 кілометрів за циклом WLTP. Комерційне походження «бусів» означає, що всі вони повинні бути міцними, надійними і, що найважливіше, у вас буде багато місця для різноманітним задач завдяки їхнім кубічним формам кузова. Проте не варто вважати, що це ті самі вантажні фургони, просто з сидіннями і вікнами – ні! Адже і Пежо, і Сітроен багато чого змінили в мікроавтобусах ще на етапі розробки, починаючи з оздобленням салону і закінчуючи конструкцією підвіски.

Peugeot Traveller та Citroen SpaceTourer доступні у двох виконаннях – стандартному та «довгому». Останнє може перевозити до восьми осіб і весь їхній багаж на додачу. У Traveller XL з довгою колісною базою об’єм багажника становить 989 літрів навіть із піднятими всіма 3 рядами сидінь, при чому цей обсяг збільшується до 2381 літра зі складеним третім рядом.

Mercedes-Benz V-Class мікроавтобус преміум-класу

«Бус» V-Class виглядає розкішним і вишуканим, у типовому стилі Mercedes. Преміальний мікроавтобус пропонує безліч технологій, зручні шкіряні капітанські сидіння, безліч систем допомоги водієві та електричні розсувні задні двері. Не обійдеться і без розумних практичний штрихів, як-от додатковий висувний столик ззаду тощо.

На вибір є дві дизельні силові установки. Обидва дизелі побудовані на основі одного і того самого 2,0-літрового чотирициліндровому агрегату, з єдиною різницею в потужності, яку вони виробляють. V 220d видає 165 к.с., тоді як V 300d має 240 к.с. Електричний Mercedes-Benz EQV має 204-сильний електродвигун і максимальний запас ходу 350 км. Щоправда, сімейство V-Class / EQV зовсім незабаром чекає оновлення, в ході якого зміниться салон, розшириться перелік оснащення, дещо відкоригується екстер’єр і стане більш боєздатною «електромобільна» модифікація.

Mercedes-Benz GLS повнорозмірний SUV преміум-класу

Розміри Mercedes GLS просто колосальні, з якого боку на нього не подивитися . Маючи довжину 5,2 метра, він якраз дотягується за цим параметром до згаданих вище «бусів» Peugeot Traveller та Mercedes-Benz V-Class у «довгому» виконанні. Подібно до багатьох SUV, високе положення за кермом GLS забезпечує чудовий огляд дороги (як і в мікроавтобусах), а подвійні 12,3-дюймові екрани інформаційно-розважальної системи MBUX є одними з найкращих автомобільній індустрії.

Повнорозмірний «джип» GLS може перевозити сімох людей зі справжньою комфортабельністю  і шиком, або, якщо скласти крайні задні сидіння (звичайно, за допомогою електроніки), ви зможете використовувати величезну вантажну площу багажника об’ємом 890 літрів. Цього вистачить на кілька великих валіз, коли ви вирішите взяти тижневу відпустку у своєму багатомільйонному особняку десь у Франції чи Італії. Якщо ж ви не плануєте брати гостей, то завжди можна скласти і середній ряд, щоб отримати гігантський простір об’ємом 2400 літрів, надавши GLS можливість стати пристанищем на ніч для вас і вашої половинки в якійсь поїздці на природу.