Volkswagen може продати свій російський завод

Холдинг АФК «Система» може купити російський завод Volkswagen у Калузі, перезапустивши на ньому виробництво колишніх моделей бренду або близьких до них автомобілів. Переговори між сторонами вже ведуться.

Як стало відомо, ставши новим власником підприємства, «Система» планує залучити до проекту казахстанську компанію Allur, яка займається виробництвом автомобілів та має китайських акціонерів, пов’язаних із випуском Volkswagen у КНР.

У російському представництві Volkswagen переговори з АФК «Система» не підтвердили, сказавши лише, що «постійно стежать за ситуацією та розглядають різні сценарії». За словами іншого джерела, в угоді також можуть взяти участь гравці з Близького Сходу і Китаю, які нібито теж зацікавлені у випуску на калузькому майданчику моделей Volkswagen або близьких до них машин.

Нагадаємо, в липні 2022 року Volkswagen оголосив про закриття офісу в Нижньому Новгороді, пояснивши це «високим рівнем невизначеності та неможливістю спрогнозувати потенційне відновлення виробництва».

Зазначимо, Порше Україна та бренд Volkswagen передали 2 автомобілі Volkswagen T-Cross та пальне благодійній організації СОС Дитячі Містечка Україна.


Не пропустіть